Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Dusno po fotbalovém derby: Policie řešila pyrotechniku i vytrhané sedačky

Autor: sm, VaB, TT

Vřelo to všude! Vypjatá atmosféra na nedělním derby pražských »S« se přenesla z ochozů dokonce i na hřiště, kde za šarvátku byli vyloučeni oba kapitáni. Nálada ale byla dost vyostřená především na ochozech, kam musela nastoupit policie. A úplně bez práce to strážci zákona neměli ani po skončení duelu...

V ráži byli nejen samotní fotbalisté a náhradníci, ale též členové realizačního týmu a zejména fanoušci. Atmosféra mezi rivaly byla vyostřená již před úvodním výkopem. Hojně se řešily ukradené sparťanské vlajky i provokativní výroky slávistického vedení. V derby nebyla nouze o tvrdé zákroky a strkanice, což koneckonců potvrdila i šarvátka mezi kapitány Janem Bořilem a Ladislavem Krejčím. Závěrečným hvizdem to ale zdaleka neskončilo! 

„Po ukončení jsme zajistili jednoho fanouška pro neuposlechnutí výzvy úřední osoby,“ prozradil Blesku policejní mluvčí Jan Rybanský, podle kterého muži zákona zasahovali také na stadionu v průběhu utkání. „Došlo k masivnímu použití pyrotechniky jak ze strany domácích, tak hostujících fanoušků,“ upřesnil Rybanský s tím, že byly použity římské svíce.

Kromě toho se ale policie bude zabývat také chováním některých náštěvníků, kteří na stadionu použili dělobuchy, vytrhávali sedačky a poškodili záchody.

Nevraživá nálada se nicméně po utkání přenesla z tribun i do pražských ulic. I když příznivce obou táborů hlídali těžkooděnci a policisté na koních, některým šarvátkám se jim zkrátka zabránit nepodařilo. Ke střetu vyhecovaných fotbalových chuligánů došlo podle webu Sport.cz i v nákupním centru jen pár desítek metrů od Edenu.

Atmosféra při derby byla mezi oběma fanouškovskými tábory velmi napjatá a na stadion vstoupila policie
Video se připravuje ...