10. listopadu 2022 • 17:30

Tvůrce VR brýlí Oculus vytvořil další headset. Pokud ve hře zemřete, zabije vás i v reálu

Autor: Michal Maliarov
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Protože hry očividně nejsou dostatečně hardcore na to, abychom si nezpestřili život ještě více. 



Na zajímavé technologie narážíme v herním světě denodenně, občas se však objeví šílený výmysl, který jde jen těžko brát vážně. Do této kategorie můžeme směle zařadit nejnovější projekt Palmera Luckeyho, tvůrce brýlí virtuální reality Oculus Rift. Ten se v roce 2014, kdy Facebook oficiálně odkoupil firmu Oculus, rozhodl vydat po vlastní stezce v technologickém průmyslu. Na VR headsety však nezanevřel. 

NerveGearFoto CGC

To je patrné z jeho nejnovějšího Tweetu, ve kterém odhalil zbrusu nový VR headset OQPNVG, konkrétně jeho prototyp. Na něm by možná nebylo nic až tak zvláštního, kdyby nelákal jednou nevšední funkcí - dokáže zabít svého nositele. Matrix nabírá zcela nových rozměrů, pokud totiž zemřete ve hře, zemřete i v reálu. 

Tento šílený vynález, inspirovaný japonským anime Sword Art Online, se velmi věrně drží předlohy tohoto seriálu. I tam se totiž hlavní hrdina Kirito dostane do videohry skrze brýle NerveGear. Ty jsou schopny hráče odpravit díky smrtícím elektromagnetickým impulzům a Luckey se rozhodl vytvořit něco podobného. 

V současnosti umí headset jen jedno - zabíjet hráče. Má tedy před sebou ještě dlouhou cestu a především je třeba se rozhodnout, jak bude možné jej bezpečně testovat. Moc zájemců totiž v řadách vývojářů nevidíme. 

Oculus Rift SFoto CGC

Zda se OQPNVG někdy dostane na trh zůstává záhadou. Rozhodně jde ale o jeden z nejbizarnějších projektů, které jsme měli možnost za poslední dobu vidět. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud