Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Tajemství zlatého úspěchu beachvolejbalistů Perušiče a Schweinera: Spasily je prachy od rodičů!

Autor: as

Vydělávají milióny, ale nebýt jejich nejbližších... Ondřeje Perušiče (29) a Davida Schweinera (29), čerstvé mistry světa v plážovém volejbale, držely v době výsledkové krize nad vodou finanční injekce od rodičů!

Z turnaje v Mexiku s dotací rovných milion dolarů si coby šampioni ukousli nejvíc - každý v přepočtu 1,4 milionu korun. Jejich letošní výdělek z elitní beachvolejbalové série je bez mála čtyři miliony na osobu! 

Nemusejí se stresovat, že nebudou mít na složenky, zvažují, že na úkor odpočinku obětují další lukrativní akce. „Teď budeme slavit a pak naplánujeme zbytek sezóny,“ smáli se Ondra s Davidem.

Samá prohra

Přitom začátky byly tak těžké! Když se dali do kupy, kdekdo jim prorokoval úspěch.Tak krásně k sobě pasovali. Jenže...

„Vždyť my s Davidem jsme první rok nevyhráli nic. Vůbec nic. Ani jeden mezinárodní zápas,“ přiznal Perušič v projektu Bez frází.

Šampioni Perušič a Schweiner zpět v Praze! Hodně překážek, ale zvládli jsme to, hlásí
Video se připravuje ...

To s sebou neslo i finanční trable. A velké! „Tehdy jsme peníze od našich rodin opravdu potřebovali, protože počáteční investice jsou nejdůležitější. Hezky se řekne, přijďte si o peníze říct, až budete mít nějaké výsledky. Naprosto upřímně říkám, že bez oné finanční podpory rodin bychom žádné výsledky nikdy neměli,“ nepochyboval Ondřej.

Výlet do Ria

Kdekdo je utěšoval, že první dva roky výsledky neexistují. „Přijeli jsme někam na kvalifikaci, zahráli si zápas a jeli zase zpátky do Česka. Znovu, znovu a znovu. Pět turnajů Světové série,“ vypočítával »Perun«.

Koupili si letenky na turnaj do Ria, kde byla šance dostat se do hlavní soutěže z listiny náhradníků, jenže nikdo se neodhlásil. „Mohli jsme si udělat fotku na pláži a letět zase zpátky...“

Rodiny je ale držely nad vodou. „Nikdy jsem od našich neslyšel žádné pochybnosti. Nikdy mi nenaznačili, ať se na to vykašlu, že to za ty peníze nestojí.“

S příchodem italského trenéra Tomatise v roce 2016 přišel obrat k lepšímu, první úspěchy a od roku 2018 patří mezi přední světové páry!

VÝDĚLKY DUA P+S (NA OSOBU)

        Rok

 Prize money
2023 3,7 mil. Kč
2022 2,2 mil. Kč
2021 3,3 mil. Kč
2020           0 Kč
2019 1,8 mil. Kč
2018 1,4 mil. Kč
2017 275 tis. Kč
2016           0 Kč
2015           0 Kč