Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Plekanec už sledoval Rytíře jen z hlediště: Dojemná slova Šafářové

Autor: sm

Jako blesk z čistého nebe! Když Kladno oznámilo, že se bude muset na měsíc obejít bez svého kapitána Tomáše Plekance (40), fanoušky ani ve snu nenapadlo, že se bývalý hokejový reprezentant na led už nevrátí. V sobotu překvapil zprávou o ukončení kariéry a nedělní zápas Rytířů už sledoval pouze jako divák. Jeho manželka Lucie Šafářová (36) pak na sociálních sítích zveřejnila dojemné vyznání.

Do nedělní neúspěšné bitvy Rytířů s Pardubicemi už Tomáš Plekanec na ledě nezasáhl. A nezasáhne ani do žádné další. V sobotu oznámil ukončení své bohaté kariéry. Hned následující den ale ukázal, že tímto krokem na hokej rozhodně nezanevřel a už vůbec ne na svůj mateřský klub, který přišel spolu se svou rodinou podpořit. Tomášova manželka Lucie Šafářová na sociálních sítích ukázala roztomilý moment z hlediště a krátce předtím také zveřejnila dojemný vzkaz.

„Většinou vtipkujeme, ale je čas říct něco vážně. Krásná kariéra!“ složila na úvod poklonu svému muži. „Máš můj obdiv za vše, co jsi dokázal. Jsi legenda v hokeji i sportu za všechny tvé úspěchy, reprezentaci naší země, ale hlavně za to obrovské sportovní srdce, hodnoty, zodpovědnost, odhodlání, cílevědomost, týmového ducha a fairplay,“ pokračovala.

„Málokdo vydržel hrát takhle dlouho v jednom klubu NHL, málokdo vydržel tak dlouho hrát profi hokej. Přinesl jsi toho strašne moc do světa hokeje a nám bude moc chybět vidět tě na ledě. Fandit. Sdílet emoce vítězství i proher. Udělal jsi nejtežší rozhodnutí v životě sportovce a určitě to nebylo lehké rozhodnutí,“ chápala Šafářová, která před lety musela učinit podobný krok a tak velmi dobře ví, čím její muž momentálně prochází.

„Já jsem ráda, že jsi se rozhodl pro své zdraví, protože tě jěště chci naučit ten forhand a myslím, že sport je náš život dál, jen v jiné míře. Těšíme se na novou etapu s tebou a určitě máš co předávat dál…kdo ví, třeba jednou i Oliverovi,“ nastínila Lucie možnost, že v budoucnu obuje brusle jejich společný syn.

„Milujeme tě. Děkujeme, že jsi, jaký jsi,“ uzavřela dojemný text, kterým doplnila dva obrázky. Jeden z nich ukazoval Tomáše v dresu Montrealu Canadiens, na druhé fotce pak byl pár symbolicky spolu. Není proto pochyb, že bývalý kladenský kapitán má vedle sebe tu největší oporu.

Tomáš má ve své ženě velkou oporu
Tomáš má ve své ženě velkou oporu