Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Potrestaný Mourinho si v Praze se zákazem poradil: »Notičky« přes WhatsApp!

Autor: pl

Poslední mač, při kterém musel kouč José Mourinho (60) svůj tým v rámci Evropské ligy sledovat pouze z tribuny. Přesně to byl zápas mezi Slavií a Římem, ve kterém dokázali Pražané zaskočit favorita a zvítězit před domácím publikem v poměru 2:0. Italům tak nepomohly ani pokyny portugalského trenéra na dálku!

Jak uvedl italský server Corriere Dello Sport, Mourinho si v otázce koučování vlastního mužstva poradil i přes zákaz. Z tribuny totiž úkoloval realizační tým v čele s asistentem Salvatorem Fotim (35) a trenérem brankářů Nunem Santosem (50).

Jak? Jednoduše. Psal jim prostě svoje rozkazy skrz textové zprávy. Vtipnou situaci zachytily kamery. Slavný trenér, který v minulosti vedl například Real Madrid nebo Manchester United, se k tomuto kroku uchýlil ve druhém poločase za stavu 1:0 pro Slavii.

Nebylo mu to ale nic platné. Mančaft z hlavního města Itálie padl po dvou přesných trefách Slavie, kdy se v 50. minutě nejdříve prosadil Václav Jurečka (29), na kterého o čtrnáct minut později navázal Lukáš Masopust (30).

Mourinho koučoval svůj tým na dálku
Mourinho koučoval svůj tým na dálku