Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Je Cristiano Ronaldo nevinný? Soud konečně rozhodl dlouholetý spor s Američankou…

Autor: TT

Sanfranciský soud rozhodl o odvolání údajné oběti znásilnění, kterého se na ni měla dopustit fotbalová superstar. Žena se domáhala několikamilionového finančního vyrovnání nad rámec dřívějšího úplatku, kterým prý Cristiano Ronaldo ženu načas umlčel. Jak se justice rozhodla? A proč?

Dlouholetá soudní tahanice je u konce! Začala domnělým incidentem na bujarém večírku v hříšném městě Las Vegas, kam dříve jezdíval tehdy ještě čtyřiadvacetiletý mladík Cristiano Ronaldo v dobách, kdy oblékal dres Manchesteru United. Kathryn Mayorgaová v roce 2018 obvinila jednoho z nejvlivnějších a nejbohatších sportovců planety ze znásilnění, přičemž k sexuálnímu násilí mělo dojít v jeho hotelovém apartmá v oné éře těsně před jeho velkým přestupem do věhlasného Realu Madrid v červnu 2009.

To pochopitelně vyvolalo mnoho otázek, proč s tím bývalá učitelka přišla na veřejnost až po tak dlouhé době, s čímž rovněž pracoval soud v Nevadě při prvotním zamítnutí její žaloby. Mayorgaová své vyčkávání poté vysvětlovala tím, že si prý Portugalec koupil její mlčenlivost za v přepočtu 8,4 milionů korun českých. To ženě ale nakonec jako odškodnění nestačilo a dožadovala se dalších 559 milionů Kč jako bolestné.

Obě strany měli vše stvrdit dokonce písemně, kdy Mayorgaová chtěla zveřejnit inkriminovaný pakt coby klíčový důkaz třaskavého případu. Ale bylo ji to soudně znemožněno z důvodů neoprávněného využití kradených dokumentů od hackerské stránky Football Leaks. Za to byl dokonce potrestán tvrdými sankcemi právní zástupce údajné oběti Leslie Mark Stovall, ačkoliv sám Ronaldo paradoxně vzájemnou dohodu nikterak nepopírá.

Právník Mayorgaové před časem však požádal tříčlenný senát 9. obvodního odvolacího soudu v San Francisku, aby zrušil zamítnutí případu od lasvegaské federální soudkyně Jennifer Dorseyové z června 2022, ještě jednou otevřel civilní žalobu a celou záležitost od začátku znovu řádně prošetřil. Žádost byla vyslyšena, jenže ke smůle Mayorgaové i celé žaloby se americká justice nakonec postavila na stranu fotbalisty a smetla ze stolu veškeré její argumenty pro odvolání rozsudku.

„Okresní soud si jasně uvědomil závažnost zamítnutí případu a v souladu s tím provedl důkladnou analýzu, která byla dostatečně fakticky podložena," ujišťoval veřejnost soudce Johnnie Rawlinson v úterním šestistránkovém stanovisku, že byl proces skutečně spravedlivý bez jakýchkoliv předsudků či zvýhodňování. Zdá se tak, že má slavná CR7 konečně vyhráno!

Kathryn Mayorgaová chtěla po Ronaldovi dalších 559 milionů Kč jako bolestné, ale u soudu neuspěla.
Kathryn Mayorgaová chtěla po Ronaldovi dalších 559 milionů Kč jako bolestné, ale u soudu neuspěla.