Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

O podvodu Romana Čechmánka (†52) bude ještě jednat soud: Ortel ze záhrobí!

Autor: vba

Ani smrtí tenhle soudní kolotoč nekončí. Hokejový šampion Roman Čechmánek (†52), jenž byl pravomocně odsouzen za podvod, si další verdikt vyslechne na onom světě.

Olympijský vítěz z Nagana, trojnásobný mistr světa a legendární brankář Vsetína si letos v létě vyslechl tříletý trest s pětiletou podmínkou. Podle rozsudku si měl »Čeman« půjčovat peníze a objednávat služby, přestože věděl, že své závazky už nebude schopen splatit. Vinu popíral, vždyť ho také krajský soud předtím třikrát zprostil obžaloby. I proto v říjnu podal dovolání k Nejvyššímu soudu.

Pouhý měsíc poté ale Čechmánka našel jeho stejnojmenný syn Roman v bytě bez známek života. Policejní pitva vyloučila sebevraždu i cizí zavinění. Ani smrtí ovšem kauza, která se táhne už celou dekádu, nekončí. „Nejvyšší soud převzal procesní spis 24. listopadu,“ potvrdila pro ČTK mluvčí Gabriela Tomíčková.

Tahanice o majetek

Proč se ale soudy budou dál zabývat případem nebožtíka? Kvůli »pouhému « očištění Čechmánkova jména to nebude. Důvody Blesku vysvětluje advokát Jan Černý. „V takových případech hraje roli často majetek nebo dluhy. A dovolání pak může mít vliv například na dědické řízení,“ říká Černý. V jedné větvi hokejistovy kauzy skutečně tahanice o majetek probíhá. Brankářova exmanželka Dagmar si nárokuje dokonce i část pivovaru, na který má prý nárok ze společného jmění manželů.

Víte, že…

Verdikt Nejvyššího soudu by měl být už opravdu finální. Přijít může ale klidně až za několik měsíců.

Renomovaný právník Černý vysvětlil, proč budou Čechmánka soudit i po smrti.
Renomovaný právník Černý vysvětlil, proč budou Čechmánka soudit i po smrti.