Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Pohřeb majitele Slovanu Hrubého (†69): Reakce dětí na odchod milovaného táty!

Autor: pl

Jako spasitel. Přesně v této roli přišel před třemi lety do hokejového Slovanu Bratislava Rudolf Hrubý (†69), který převzal slavný mančaft v nelehké situaci. Nedávno ale úspěšný podnikatel zemřel. Nyní se konal jeho pohřeb, kterého se zúčastnily i jeho děti. O emoce rozhodně nebyla nouze.

Hlavní město našich sousedů se v úterý 19. prosince ponořilo do smutku. V bratislavském krematoriu se totiž zhruba 200 truchlících sešlo, aby se naposledy rozloučili s majitelem hokejového Slovanu Bratislava a úspěšným podnikatelem Rudolfem Hrubým. Ten zemřel o pět dní dříve poté, co mu selhalo srdce. „HC Slovan Bratislava vyjadřuje jménem všech hráčů, zaměstnanců a fanoušků upřímnou soustrast rodině, přátelům a známým Rudolfa Hrubého. Čest jeho památce,“ uvedli zástupci klubu v oficiálním prohlášení.

Mezi přítomnými nechyběli ani hráči Slovanu, kteří na smutnou událost dorazili týmovým autobusem. Mimo jiné se pohřbu zúčastnily i hokejové legendy jako například Miroslav Šatan (49) nebo Michal Handzuš (46). Kromě hokejistů byly přítomný i Hrubého děti, syn Ján a dcera Elena.

Žádné kondolence

Na záběrech z pohřbu je vidět, že sourozenci jsou ztrátou táty opravdu zdrcení. To dokazuje i fakt, že podle slovenského webu Šport24 se po obřadu, který trval zhruba půl hodiny, na údajnou žádost nejbližších nekondolovalo. Pro potomky jednoho z nejbohatších Slováků se jedná o další krutou ránu během pár let. Před několika lety jim totiž umřela maminka Elena.

Rudolf Hrubý se stal majoritním vlastníkem HC Slovan Bratislava v srpnu 2020. Během třech let nejenže společně s dalšími dvěma akcionáři zbavil známý klub dluhů, ale v roce 2022 dokonce dovedl Slovan k ligovému titulu. Podle magazínu Forbes se jmění spoluzakladatele softwarové firmy ESET odhadlo na šest miliard korun.

Smutek dětí zesnulého majitele Slovanu Rudolfa Hrubého, Jána a Eleny
Smutek dětí zesnulého majitele Slovanu Rudolfa Hrubého, Jána a Eleny