Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Údajná dcera žádá exhumaci těla legendárního fotbalisty (†82) kvůli testu DNA: Vyndají Pelého z rakve?

Autor: nem

„Je to místo, z něhož vyzařuje duchovní klid a mír a kde se nikdo necítí deprimován.“ Tak pravil Pelé (†82), když si unikátní místo posledního odpočinku kupoval. Žádný klid tam nemá!

Nejslavnější fotbalista všech dob si pořídil hrobku v devátém patře vertikálního hřbitova Memorial Necrópole Ecumenica v Santosu před dvaceti lety. Teď jeho údajná dcera Maria do Socorro Azevedo (60) požaduje exhumaci Pelého těla (zemřel 29. prosince 2022), aby se testem DNA prokázalo, že je skutečně její táta.

Tvrdí, že její test zjistil »vysokou možnost krevního spojení«, a proto vyzvala svého advokáta, aby exhumaci zařídil. „Není jiná možnost, jak situaci vyřešit,“ prohlásil právní zástupce té ženy.

Ani kačku?

Maria, jejíž matka třikrát ženatému Pelému neřekla, že je s ním těhotná, se dušuje, že nechce z pozůstalosti trojnásobného mistra světa (bratru 2,3 miliardy korun) ani kačku. Prý pouze touží po uznání, že je osmým dítětem brazilské legendy.

Pelé údajně s testem souhlasil, ale skonal dřív, než k němu mohlo dojít. Právník jeho rodiny Augusto Miglioli dnes exhumaci kategoricky odmítl, test Azevedové neuznal a řekl: „Napadneme jakoukoliv žádost. Již provedené testy DNA ukázaly, že Maria není Pelého dcera.“

Pelé je trojnásobným mistrem světa
Pelé je trojnásobným mistrem světa