Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Nekompromisní kritika fanoušků Djokoviče směrem k hvězdné lyžařce Vonnové: Smazala část textu o Federerovi!

Autor: OB

Vášnivou debatu se před pár dny podařilo rozpoutat slavné lyžařce Lindy Vonnové (39). Ta si totiž vyrazila se svým blízkým přítelem, legendárním tenistou Rogerem Federerem (42) a ve společném videu ho označila výrazem “GOAT“, který se používá pro historicky nejlepšího sportovce ve svém oboru. Fanouškům Novaka Djokoviče (36) se však její vyjádření nelíbilo a následně svůj příspěvek stáhla.

Americká lyžařka se tento týden rozhodla vyrazit na hory, kde se setkala s olympijským vítězem Rogerem Federerem. Po společné projížďce pak Vonnová zveřejnila zdánlivě nevinný vzkaz, kterým tenisové legendě vyjádřila obdiv. „Bez ohledu na statistiky, pro mě jsi navždy GOAT ty,“ napsala dvojnásobná mistryně světa.

Ačkoliv si Vonnová možná myslela, že dobře míněné vyjádření sklidí na sociálních sítích ovace, velmi se spletla. Spousta tenisových fanoušků totiž její slova brala jako neúctu vůči Novaku Djokovičovi, který momentálně drží rekord v počtu vyhraných grandslamů.

„Vy dva jste sportovní legendy a hrdinové moderního světa, ale jediní GOAT jsou Mikaela Shiffrinováa v lyžování a Novak Djokovič v tenise," odpověděl jeden z fanoušků.

Jiní fanoušci také tvrdili, že příspěvek Vonnové je PR trik, který má snížit význam Djokoviče. Olympijská vítězka se tedy následně rozhodla příspěvek stáhnout, ale trvá na tom, že k tomu nebyla donucena.

„Nebyla jsem k tomu nijak donucena, jen jsem nechtěla, aby zlé komentáře zničily mou památku. Nechtěla jsem nikoho srovnávat, jen jsem vyjádřila poctu mému příteli. Může být GOAT pro mě, bez ohledu na to, co si myslí ostatní,“ ukončila celou debatu legendární lyžařka.

Vonnová prohlásila o Federerovi, že je pro ní nejlepší tenista historie
Vonnová prohlásila o Federerovi, že je pro ní nejlepší tenista historie