Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Šílený útok italského fotbalisty: Ve vězení bude do konce života!

Autor: OB

Italský fotbalista a model Giovanni Padovani (28) si vyslechl trest za brutální vraždu své bývalé přítelkyně Alessandry Matteuzziové (†56), kterou několika předměty umlátil k smrti. Soudce na jeho činu nenašel žádnou polehčující okolnost a agresivnímu muži udělil doživotní trest.

Padovani, tvořil s Matteuzziovou pár přibližně rok. V lednu 2022 ho však o třicet let starší přítelkyně opustila a ve fotbalistovi tím probudila nebezpečného maniaka. Začal ji sledovat, bombardovat zprávami a žena ho musela následně nahlásit na policii za stalking.

To však zhrzeného milence nezastavilo a kromě poškození jejího auta se bývalé partnerce také pokusil tajně dostat do domu. Po všech neúspěšných pokusech, jak dostat svou lásku zpět, se nakonec rozhodl pro její vraždu.

Italský středopolař si na Matteuzziovou počkal před jejím domem. Ta zrovna telefonovala se svou sestrou, která celý incident slyšela. „Vystoupila z auta a začala křičet. Prosila Giovanniho, aby jí nechal být a volala o pomoc. Já jsem rychle zavolala policii, která okamžitě přijela,“ řekla místní televizní stanici sestra zavražděné ženy.

Fotbalista, který naposledy nastupoval ve čtvrté italské lize za tým Sancataldese, svůj útok údajně začal několika ranami pěstí. Poté vzal kladivo, kterým ženu mlátil do hlavy a pár ran přidal také basebalovou pálkou a zahradní lavičkou. Matteuzziová sice útok nejprve přežila, ale kvůli vážným zraněním zemřela v nemocnici.

U soudu, Padovani tvrdil, že v průběhu vraždy nebyl při smyslech a že by jinak žádného člověka nezabil. Soudce mu však tento příběh nevěřil a po pouhých dvou hodinách ho za extrémně brutální čin odsoudil k doživotnímu trestu.

Matteuzziová byla brutálně umlácena svým bývalým přítelem
Matteuzziová byla brutálně umlácena svým bývalým přítelem