Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Emotivní zpověď olympijské vítězky Goggiové: Myslela jsem si, že je konec!

Autor: OB

Italská lyžařka Sofia Goggiová (31) má mezi ostatními závodníky pověst »drsňačky«, kterou jen tak něco nerozhodí. V nedávném rozhovoru pro Mezinárodní lyžařskou federaci však ukázala i svou křehkou stránku a velmi emotivně promluvila o svých pocitech, které zažívala po vážném zranění.

Na začátku února postihla Goggiovou opravdová katastrofa. Při tréninku v Ponte di Legno se olympijské vítězce zasekla v pravotočivé zatáčce lyže o branku a ošklivě upadla. Po převozu do nemocnice a následném vyšetření si závodnice vyslechla opravdu znepokojivou diagnózu. Zlomenina holenní kosti a kotníku.

Italská lyžařka tak musela v Miláně podstoupit komplikovanou operaci, při které jí lékaři nohu zpevnili sedmi šrouby, a její hvězdná kariéra byla v ohrožení. „Chvíli jsem si myslela, že je konec. Nedokázala jsem se s tou psychickou bolestí vypořádat,“ prozradila Goggiová.

„V prvních dvaceti dnech jsem v lyžování neviděla svou budoucnost. Pak jsem si ale uvědomila, že se nikde necítím tak šťastně, jako u startovní brány,“ dodala se slzami v očích rodačka z Bergáma, která má kromě zlaté medaile z olympijských her v Pchjongčchangu také stříbro z Pekingu.

Nyní to však vypadá, že se Goggiová z těžkého období dostala a má v plánu se opět postavit na lyže. „Už se cítím lépe. Na sníh bych se chtěla vrátit v červenci. Odjedu trénovat do Jižní Ameriky, ale přesné datum ještě nemám,“ sdělila fanouškům majitelka třech malých glóbů.

Únorová zlomenina však nebyla prvním vážným zraněním, kterým si Goggiová musela v průběhu své kariéry projít. Zkušená lyžařka už má za sebou přetržení křížových vazů v obou kolenou a také zlomeninu ruky, se kterou však tehdy svůj sjezd dokončila a nakonec slavila druhé místo. „Vazy jsem si přetrhla, když jsem byla mladá a bylo lehké to překonat. Tentokrát to bylo mnohem těžší,“ přiznala Italka.

Goggiová emotivně promluvila o svých pocitech po únorovém zranění
Goggiová emotivně promluvila o svých pocitech po únorovém zranění