Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Ronaldo trhne pořádný balík: Juventus musí legendě zaplatit stovky milionů!

Autor: pl

Konečně! Nějak takhle musel reagovat Cristiano Ronaldo (39) poté, co se od soudu dozvěděl, že jeho bývalý celek Juventus musí vyplatit pořádně tučnou sumu. Proč vlastně k soudní tahanici došlo?

Koronavirová pandemie pořádně zkomplikovala život většině obyvatel na této planetě. Kromě samotného onemocnění patřily mezi komplikace i rušení různých akcí, včetně těch sportovních. V důsledku toho přistoupily některé kluby k drastickým řešením, jako třeba v Juventusu.

Vedení »Staré dámy« se s hráči domluvilo v březnu 2020 a dubnu 2021 na odložení čtyř měsíčních platů. Důvodem byly finanční problémy klubu. Portugalský reprezentant se ale slibovaných peněz zatím nedočkal. V září loňského roku se tedy portugalský reprezentant rozhodl podniknout právní kroky. Ronaldo chtěl, aby mu klub vyplatil přes půl miliardy korun! Celá záležitost nakonec loni v září skončila u arbitrážního soudu. Ten nyní vynesl verdikt.

Podle italského deníku La Gazzetta dello Sport soud rozhodl, že Ronaldo i Juventus nesou v tomto případě společnou odpovědnost a nařídil, aby klub zaplatil jednomu z nejlepších fotbalistů v historii polovinu odložených peněz. Konkrétně se jedná o více než 244 milionů korun! CR7, který poslední rok a čtvrt obléká dres saúdskoarabského mančaftu an-Nasr, si tedy s největší pravděpodobností přijde na pořádný balík. Italský fotbalový tým v tiskovém prohlášení ale uvedl, že verdikt soudu přezkoumá.

Hvězdný Cristiano Ronaldo obdrží od Juventusu pořádný balík peněz
Hvězdný Cristiano Ronaldo obdrží od Juventusu pořádný balík peněz