21. února 2022 • 14:08

Dynamo Eclot sáhlo ke změnám! Na lavičku míří ZEDc, do sestavy bývalý hráč Sampi

Autor: Jan Hrušovský
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepovedený vstup Dynamo Eclot do letošní sezóny má první oběť. Na lavičku Counter-Strike: Global Offensive sestavy pardubického týmu míří Adam „ZEDc“ Bartko. Nahradí ho Martin “Dytor” Handl.



“V návaznosti na neúspěšný vstup do sezóny se tým společně s vedením rozhodl vyzkoušet nové varianty lineupu. Na lavičku dočasně míří ZEDc, kterého pro tuto chvíli nahrazuje Dytor,” uvedl tým v prohlášení na sociálních sítích.

Účastník jarní části Sazka eLEAGUE vstupoval do této sezóny s velkými očekáváními. Šéf týmu a investor Petr Dědek jr. v našem lednovém rozhovoru popisoval, že nechtějí být velkou rybou v malém rybníčku, ale že celý klub má mezinárodní ambice

Jenže letošní výsledky na evropském poli tomu neodpovídaly. Dynamo Eclot se rychle rozloučilo s turnajem Malta Vibes Series 5 hned v prvním kole, stejně to dopadlo i o měsíc později v Malta Vibes Series 6. Mezi tím se DNE pokusilo prokousat do třetí sezóny Republeague skrze kvalifikaci pro mužstva ze zemí Višegrádské čtyřky. Jenže v zápase o postup do uzavřené kvalifikace Dynamo Eclot prohrálo se Sampi.

Propad ve světovém rankingu z lednové 70. pozice na současné 97. místo si tak vynutil zásah. Podle vyjádření vedení týmu ale nejde o trvalou změnu a je tedy možné, že se ZEDc v dalších měsících vrátí do aktivní sestavy mužstva, ve kterém působí už od dubna 2019. Jen v minulém roce si odskočil na pět měsíců do Dark Tigers, ale jinak je součástí Dynama Eclot téměř tři roky.

Stejnou optikou se ale můžeme dívat i na angažmá Martina „Dytor“ Handla, u něhož není vůbec jisté, jak dlouho v sestavě vydrží. Bývalý hráč týmů Gunrunners nebo Sampi bude muset ukázat, že si své místo zaslouží a že dokáže vytáhnout tým na lepší pozice ve světovém žebříčku.

První šanci dostane už v dnešních zápasech ESEA Advanced ligy proti Team Singularity a SC e-Sports.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud