27. května 2022 • 14:25

Mid-Season Invitational: Obhájci titulu Royal Never Give Up jsou ve finále. Kdo se jim postaví?

Autor: Esportio, David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mid-Season Invitational (MSI) se chýlí ke svému konci. Páteční semifinále ovládli obhájci prvenství Royal Never Give Up, kteří si s přehledem 3:0 poradili s Evil Geniuses. Druhé semifinálové klání je na programu v sobotu a jistě půjde o atraktivní podívanou. G2 se střetnou s T1. V neděli je pak na programu Grand Finále a jeho vítěz si přijde na 75 tisíc dolarů.



Pro samotnou kvalifikaci do vyřazovací části bylo třeba nejprve uspět v rumble fázi. V té se poprala šestice nejlepších týmů ze skupin formou double round robin o čtyři postupová místa.

Dle předpokladů ovládly celý rumble asijské jedničky s čínskými Royal Never Give Up (RNG) a korejskými T1 na první a druhé postupové pozici. Zbylé dva sloty si mezi sebou rozdělili severoameričtí EG (Evil Geniuses) a evropští G2 Esports, zatímco PSG Talon a SGB se s turnajem museli rozloučit.

Royal Never Give Up si brousí zuby na obhajobu

První semifinálové klání už na papíře vypadalo jako jednoznačná záležitost. Čínští RNG, kteří se z rumble fáze kvalifikovali z prvního místa pozici jasného favorita potvrdili a EG zničili v poměru 3:0.

Mladá skvadra severoamerického talentu v barvách organizace EG už ale samotnou účastí v semifinále, naplnila a možná i předčila očekávání. V rumble fázi navíc EG dokázali nejednoho diváka překvapit svým vítězstvím nad T1, takže vyřazení proti obhájcům titulu tolik bolet nemusí a Evil Geniuses mají určitě na čem stavět.

Royal Never Give Up takhle slavili vítězství na loňském MSIFoto MSI

Kdo s koho? T1 vs. G2

Ve druhém semifinálovém utkání by se velký favorit hledal jen těžko. Navzdory velkým očekáváním od T1 nepůsobily výkony korejské jedničky v rumble fázi příliš přesvědčivě, všechny jejich střety se postupujícími celky skončily remízou. I přesto si však bez problému zvládli udržet druhé postupové místo se skóre 7-3.

G2 naopak do turnaje nastoupili bezchybně a v jeden den zvládli zvítězit jak nad T1, tak i nad RNG. Svou formu ovšem nezvládli udržet a díky sérii pěti proher se jen těsně zvládli prokousat do vyřazovací fáze. Oba týmy si tak na turnaji již zažily své světlé i slabé chvilky a od série tedy nelze očekávat nic jiného než dlouhou a vyrovnanou bitvu.

Všechny tři série budou k vidění od pátku do neděle na Twitch kanálu Riot Games.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud