26. března 2020 • 12:12

Virtuální závody Mercedes-Benz Virtual GP 2020 startují již tuto sobotu

Autor: RE-PLAY
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nic nedokáže zastavit esport a ani šampionát Mercedes-Benz Virtual GP 2020, nejprestižnější celoroční turnaj ve virtuálních závodech v Česku a na Slovensku. V sobotu odstartuje již šestý ročník, a to hned týmovým dvojzávodem se střídáním jezdců. Ten se měl původně konat v pražském RE-PLAY studiu, ale nakonec se odjede zcela online. A navíc bez dominujícího Michala Šmídla!



Diváci se mohou těšit na opravdu zajímavou sezónu. Šampionát letos přechází na nový simulátor iRacing, který využívají ty největší sim racingové šampionáty na světě. Nová platforma nabídne ještě větší výzvu pro závodní jezdce, a to díky svému realistickému jízdnímu modelu.

Do sezóny nastoupí celkem 20 nejlepší jezdců z Česka a Slovenska, a to v barvách 10 stájí. Úvodní dva podniky sezóny, které hostí tratě v italské Imole a americké Daytoně, se jedou ve stylu týmových posádek, kdy se oba jezdci týmu střídají za volantem svého vozu. Týmová souhra a pořádná příprava tak nikdy nebyla důležitější.

Vysílání prvního závodu začíná ve 12:00, a to kvalifikací a následně hodinovým závodem na okruhu v Imole. Ta je tradičním úvodním podnikem sezóny. Druhé vysílání pak startuje už v 15:00, kdy se diváci mohou těšit na noční podnik na legendární americké trati Daytona. Zde navíc jezdce čeká vůbec jediný letmý start sezóny.

O motivaci se postará hlavní partner šampionátu, značka Mercedes-Benz. Letošní šampion se totiž může těšit na roční zápůjčku nového modelu vozu Mercedes-Benz Třídy GLA. Na startovním roštu navíc poprvé chybí Michal Šmídl a dá se očekávat tuhý boj o titul. Největšími favority jsou Martin Štefanko z týmu Benzina ORLEN, nováček Daniel Pásztor z Lenovo Legion a rychlost nechybí ani bratrské dvojici Přádů z týmu Thrustmaster Next Level Racing.

Součástí šampionátu je letos také kampaň za bezpečnost na silnicích, kterou zaštiťuje BESIP a spolupracuje na ní kromě značky Mercedes-Benz také ESET, Autoškola NOBE nebo značka maziv MOGUL. Nový ročník můžete sledovat živě, a to prostřednictvím sociálních sítí Virtual GP nebo herního pořadu RE-PLAY.

Témata:  esport, virtual gp
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud