3. srpna 2020 • 15:20

Counter-Strike: Global Offensive si i po první vlně pandemie drží prvenství

Autor: Jiří Novák – Sazka eLEAGUE
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

CS:GO v březnu poprvé překonalo hranici jednoho milionu hráčů. Důvodů bylo několik: lidé byli kvůli pandemii koronaviru více doma a Valve vydalo pár kvalitních updatů. Nejvíce hráčů bylo v dubnu, kdy CS:GO zapnulo přes 1,3 milionu hráčů, průměrně pak hru hrálo 857 tisíc plejerů. Čísla od té doby klesají, i tak si CS:GO drží první příčku na Steamu. Hodnoty jsou převzaty ze steamcharts.com.



Průměrně přicházel poslední díl oblíbené herní série Counter-Strike měsíčně o 10% hráčů. V posledních 30 dnech se však drží hodnota průměrných hráčů na 625 tisících.

Podobná čísla jsme nikdy před rokem 2020 neměli šanci u CS:GO sledovat (nejvíce bylo v prosinci roku 2019 450 tisíc hráčů). Naše oblíbená FPS je tak stále na prvním místě mezi nejhranějšími tituly na Steamu. 

Na stříbrné příčce je druhá hra, kterou lze sledovat v rámci Sazka eLEAGUE, Dota 2. Podobně jako u CS:GO, se i Dota dočkala díky pandemii nárůstu hráčů, oproti roku 2016 se však stále jedná o nevysoké hodnoty (vrchol v lednu 2016 700 tisíc).

Třetí příčku obsazuje PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS. Hra dosáhla největší popularity na začátku roku 2018, od té doby jdou čísla strmě dolů. PUBG průměrně hraje nejmíň hráčů od června 2017 (čtyři měsíce po vydání).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud