rjm
11. července 2015 • 15:35

Divoká generálka! Plzni po červené utekl soupeř už před poločasem

Autor: rjm, Jonáš Bartoš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední příprava Viktorie Plzně s Dynamem Kyjev nedopadla podle představ českého mistra. Utkání bylo ještě před koncem prvního poločasu za stavu 0:0 ukončeno. Ukrajinský celek odvelel ze hřiště trenér Rebrov, když se mu nelíbilo rozhodnutí sudího. Kouče a celý tým zřejmě naštvalo, že po červené kartě pro záložníka Belhandu (za protesty) Ukrajinci musí dohrávat o deseti. Západočeši místo závěrečného utkání před vstupem do sezony pokračovali tréninkem.



Celý incident začal poté, co sudí odpískal ve 26. minutě penaltu po ruce Makarenka. Záložník Belhanda proti verdiktu protestoval a hlavní rozhodčí ho poslal ze hřiště. Daniel Kolář sice neproměnil, jenže zástupci Dynama se čertili i v dalších minutách.

Nešlo ani tak o nařízenou penaltu jako o fakt, že zbytek utkání by tým musel dohrávat v deseti lidech. V přípravných zápasech se běžně děje, že sudí po vyloučení potrestané mužstvo nechají hrát v plném počtu, aby se nekazila příprava, kdy jde především o nácviky herních situací a ne o výsledek.

Stejná situace potkala Plzeň v únorové generálce proti ruskému Krasnodaru (0:2), kdy byl vyloučený David Limberský. Sudí ale tehdy dovolil Západočechům dohrát zápas v jedenácti, na hřiště šel Jan Kovařík.

Zejména trenér Dynama, bývalý vynikající útočník Sergej Rebrov, se hodně rozčiloval a dál diskutoval s rozhodčím, aby tým mohl pokračovat v jedenácti. Sudí zůstal neoblomný a situace se vyhrotila až do stadia, kdy ukrajinský tým odkáčel i s hlavním rozhodčím do kabin a zápas byl přerušen.

Po chvilce bylo jasné, že utkání už pokračovat nebude, což hráče Plzně nemile překvapilo. Český mistr na nečekanou situaci zareagoval tím, že místo zápasu narychlo zorganizoval trénink.

Pro Viktorii šlo o poslední přípravný duel před ostrým zahájením sezony. Už za týden v sobotu se Plzeň doma utká v českém Superpoháru s Libercem, o týden později startuje ligu v Doosan Aréně proti Slavii.

Plzeň šla do zápasu v sestavě: Kozáčik - Rajtoral, R. Hubník, Baránek, Limberský - Hořava, Hrošovský - Kopic, D. Kolář, Kovařík - Holenda.

Plzeň na soustředění v Rakousku už dříve prohrála 3:6 se Stuttgartem a porazila 3:2 Ural Jekatěrinburg.

Vyjádření Viktorie Plzeň

Velmi nás mrzí, že herní vrchol našeho rakouského soustředění byl ukončen již před skončením prvního poločasu. Z našeho pohledu byla celá situace zaviněná jak zbytečně necitlivým přístupem rozhodčího po správně nařízeném pokutovém kopu, především však zcela neprofesionálním a nekolegiálním přístupem týmu Dynama. Duel měl oficiální status, rozhodčí měl na svůj postup právo. My jsme každopádně navázali tréninkem a celý tým dle plánu odjíždí do Plzně.

Pavel Pillár, tiskový mluvčí klubu

MATCH OVERVIEW LEGACY

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud