Michal Koštuřík
19. září 2016 • 04:59

Sparta vyprodala zlínskou Letnou. Rosický může být poprvé v základu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevedeme, nemáme. Vstupenky jsou dávno fuč a Zlín jde do největší bitvy své novodobé historie. Nadržený na příjezd Tomáše Rosického, Sparty a přímý střet o první místo ePojisteni.cz ligy (ŽIVĚ na iSport.cz od 17 hodin). Celý region je na špičkách. „Takový masakr, co se týká telefonátů a souboje o lístky jsem ještě nezažil,“ přiznává výkonný ředitel klubu Leoš Gojš.



V předprodeji zmizely (nezdražené) lístky za čtyři hodiny. Na internetu za hodinku. „Prodali bychom jich minimálně devět tisíc,“ soudí ředitel Fastavu Leoš Gojš. „Musel jsem se naučit říkat NE, i když to šlo těžko,“ dodal.

Snížená kapacita zlínské Letné pojme šest tisíc lidí Také kotel hostů bude totálně napěchovaný. Hlavně kvůli „Rosovi“, který by mohl být poprvé v základu Sparty. Šlágr 7. kola je vyhodnocen jako maximálně rizikový.

Půjdou po bodech ještě dychtivěji než kdy jindy. První místo v tabulce je opravňuje vletět na jakéhokoliv soka sebevědomě. Včetně Sparty. „Jsme si vědomi toho, že máme silné a dlouhodobě skládané mužstvo,“ říká Gojš. Na druhou stranu si Zlínští hodlají dnešní svátek vychutnat trošku jinak. Přejí si třeba, ať v sestavě protivníka nechybí ten nejlepší hráč – hvězda Rosický .

„Beru to jako oslavu fotbalu, obrovsky se na to těším,“ nemůže se dočkat. „Když přijedete kamkoliv na český stadion, tak dvacet procent lidí v dresu má na zádech jmenovku Rosický. Je to obrovský tahák. Osobně bych chtěl, aby nastoupil.“

Rvačku o vstupenky museli lidé v klubu korigovat. Rozhodně se nedostalo na každého, kdo si zavolal. Selekci musel Gojš udělat i mezi svými známými, bývalými fotbalisty. „Ptal jsem se jich: Byli jste na Liberci, na Příbrami, na Karviné?,“ popisuje komunikaci. Kdo řekl, že ho zajímá jen Sparta, měl smůlu. „Tak se nezlob, dáme přednost jiným,“ uzavřel ředitel debatu.

Sparta - Mladá Boleslav: Rosický jde na plac, vystřídal Váchu
Video se připravuje ...

Zlín vsadí na brejky

Zlínská pohádková jízda má ohlasy i mezi studenty trenérské profilicence. Páníkův asistent Bronislav Červenka sbíral v Praze ve škole komplimenty. „Ohlasy jsou ohromně pozitivní, kolegové náš mančaft chválí,“ přetlumočil. On sám zajistil pro své okolí přes čtyřicet lístků, všechny však neuspokojil. „Každý to chce vidět, Ale už to dál nešlo, musel jsem je odkázat na předprodej,“ usmál se.

Bývalý prvoligový záložník si dobře pamatuje, jak Spartu před třinácti lety svým gólem „popravil“. Jeho vítězný zásah do Blažkovy sítě znamenal zlínskou výhru 1:0. „Dostal jsem balon doleva, Blažek mi zmenšil úhel, seknul jsem si balon do středu a dal jsem to pod břevno,“ vybavil si jako by se to stalo včera.

Živé vzpomínky má rovněž na Rosického. Proti němu si zahrál ještě v dresu Drnovic. „Tehdy byl mlaďoch, v lize začínal,“ podotýká. „Říkali jsme si, kdo to je a mysleli si, že ho rozkopeme. Jenže pak se kolem vás prohnal jako motorka a člověk nevěděl, co má dělat. Rychlostně a pohybově na tom byl už tehdy neskutečně,“ smekl čtyřicátník Červenka.

Je jasné, že lídr tabulky nepůjde se Spartou do otevřené partie. V první řadě si zajistí defenzivu a z ní bude podnikat zkázonosné brejky. To je Páníkova taktika. „Když udržíme co nejdéle bezbrankový stav, mohlo by to být zajímavé,“ podotkl Červenka.

Domácím bude chybět druhý brankář Tomáš Holý, který v klubu hostuje právě z pražské Letné a kvůli dohodě klubů tradičně nesmí nastoupit. K dispozici už jsou naopak uzdravení obránce Lukáš Pazdera a záložník David Štípek. Důstojné kulisy pro velký „mač“ jsou připraveny.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

CELÝ SESTŘIH: Slovácko - Zlín 1:3. Hosté stále bez prohry
Video se připravuje ...

Další informace o šlágru kola mezi Zlínem a Spartou najdete v pondělním vydání deníku Sport. Elektronickou verzi si můžete přečíst ZDE>>>

Titulní strana deníku SportFoto Sport

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Zelenka: Věci jako Rosický tu neumí nikdo. Lidi si o nich budou vyprávět
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud