Stanislav Hrabě
2. prosince 2016 • 10:00

Mohl zářit ve Slavii, Kisel to stopl. Tak Vukadinovič válí za Zlín

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stačilo doplatit 1,8 milionu korun, pro dnešní čínský rozpočet úplný pakatel, a srbský záložník Vukadin Vukadinovič by zůstal ve Slavii Praha. Jenže v létě 2015 tomu sportovní ředitel Karol Kisel, patrně po konzultaci s tehdejším majitelem Alešem Řebíčkem, nebyl nakloněn. Opce (200 tisíc korun za odvedené služby + doplatek 1,8 milionu), která by hráčovo hostování z Jablonce proměnila v přestup, nebyla uplatněna. Srbský legionář tak nyní září ve Zlíně.



Zdálo se, že srbský talent Vukadin Vukadinovič, jenž přišel za fotbalovým snem do České republiky, konečně našel klub, který mu sedl. V devatenácti letech hrál za Sezimovo Ústí (dnešní Táborsko), kariéru si příliš nevylepšil v Jablonci, nepomohlo hostování ve Viktorii Žižkov. Rozkvetl až na další zápůjčkové štaci ve Slavii Praha, kde se v ročníku 2014/2015 pod trenérem Miroslavem Beránkem prosadil do základní sestavy. Opci na něj však červenobílí neuplatnili.

PŘÍMÝ PŘENOS: Duel Zlín - Slavia sledujte ŽIVĚ na iSport.cz od 20.15 ZDE »

„Vuky byl ve Slavii Praha náramně spokojený, přímo nadšený,“ prozrazuje jeho agent Kamil Řehák. „Moc se mu líbili fanoušci, atmosféra a především to, že hraje,“ odhaluje Vukadinovičovo rozpoložení. „Na tom měl největší zásluhu trenér Beránek, jenž jako první rozpoznal jeho velký potenciál a dal mu důvěru,“ zdůrazňuje Řehák přínos tehdejšího slávistického kouče pro Vukadinovičův rozvoj.

Mladá Boleslav - Zlín: Vukadinovič vyrovnal na 1:1 a ukázal vzkaz v srbštině
Video se připravuje ...

„Měl obrovské rychlostní předpoklady,“ přitakává trenér Beránek. „Neuměl ovšem řešit finální fázi útoku. Neproměňoval vyložené šance a rovněž jeho přihrávka byla často ukvapená a hlavně nepřesná,“ vypočítává ovšem i hráčovy nedostatky.

Ve slávistickém dresu se trefil pouze jednou, ve vršovickém derby s Bohemians Praha v Edenu načal skóre zápasu. Tři minuty potom však zajel do Jakuba Rady a byl vyloučený. V početním oslabení spoluhráči náskok neudrželi a hosté vyrovnali. Vukadinovič se kál, omlouval mužstvu, přiznával přemotivovanost.

Slavia - Bohemians: Červená karta Vukadina Vukadinoviče
Video se připravuje ...

Po trestu se ovšem znovu dostal do základní sestavy a doufal, že ve Slavii zůstane. „Pracoval na sobě individuálně, nabral kondici. Udělal velký pokrok,“ oceňuje jeho vůli trenér Beránek. „Přímo z něj vyřazovalo, jak je ve Slavii spokojený. Nedovedl si představit, že by ho vedení z Jablonce nevyplatilo. Byl pak velmi zklamný,“ přibližuje jeho pocity agent Řehák. „Chtěl jsem, aby ve Slavii zůstal, ale sportovní ředitel Karol Kisel můj návrh zamítl,“ opakuje Beránek. Ve Slavii nakonec nepokračoval ani on, nahradil ho Dušan Uhrin mladší.

Vukadinovič se rozvinul v platného hráče, který sahá dokonce po reprezentaci, pakliže by získal české občanství.

Vukadinovič v reprezentaci? Problém bych s ním neměl, říká Jarolím
Video se připravuje ...

„Ve Zlíně vyspěl, uklidnil se, přičemž nejde jen o tlak, který je ve Slavii nesrovnatelně vyšší. Vyzrál jako fotbalista i člověk,“ chválí Beránek bývalého svěřence. „Je na českou ligu enormně rychlý,“ vypichuje jeho hlavní přednost.

Tu však uplatňuje pro zlínský tým, slávistická kapitola je zřejmě už uzavřená.

Jihlava - Zlín: Vukadinovič udělal kličku brankáři, pak ale netrefil prázdnou bránu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud