9. září 2017 • 22:02

Gól proti Slavii? Škoda se divil, střelec přiznal ruku, mluvil také sudí

Autor: pta, jp
Vstoupit do diskuse
0
  • Fotbalisté Slavie po remíze v Olomouci cítili křivdu kvůli brance domácíFotbalisté Slavie po remíze v Olomouci cítili křivdu kvůli brance domácíFOTO: Koláž iSport.cz

    Fotbalisté Slavie poprvé v této ligové sezoně dostali gól. A hned kolem toho byly velké diskuze. Před přestávkou ho totiž vstřelil olomoucký stoper Václav Jemelka v pádu poté, co míč zasáhl jeho ruku. Takový kontakt přiznal už o poločase, na straně hostů pak vládlo rozladění, svůj komentář připojil po utkání, které skončilo remízou 1:1, také rozhodčí Karel Hrubeš. Jak viděli nejdiskutovanější moment jednotliví aktéři?

  • Pohled Olomouce

    Olomouc - Slavia: Jemelka se vrhl po míči a vyrovnal na 1:1. Předtím hrál rukou
    Video se připravuje ...

    Z prvních opakovaných záběrů nebylo jasné, jakým způsobem obránce Jemelka své první ligové trefy v životě dosáhl. Dohady rychle ukončil sám střelec vyrovnávací gólu. „Narazilo mi to do ramene i do ruky, nakonec to bylo asi trošku rukou,“ řekl před televizní kamerou  o poločase. Svoje dojmy rozvinul po zápase. "Bylo to neúmyslné. Určitě jsem tam míč nehodil. Byl to ode mě nekoordinovaný pohyb. Padal jsem a přitom míč nechtěně rukou zasáhnul.“ V nejistotě, zda sudí trefu uzná, byl v první moment olomoucký asistent Ladislav Onofrej, který zaskočil za nemocného hlavního kouče Václava Jílka. „Jen jsem vnímal, že soupeř protestuje, nevěděl jsem, jestli se mám radovat,“ přiznal.

  • Pohled Slavie

    CELÝ SESTŘIH: Olomouc - Slavia 1:1. Domácí střelec vyrovnal rukou
    Video se připravuje ...

    Na straně červenobílých bylo znát rozladění. Přímo na hřišti nejvýrazněji protestoval brankář Jan Laštůvka, který měl na situaci nejlepší výhled. „Podle mého to tam jasně hodil rukou. Rozhodčí chyby dělají, ale chtělo by to, ať je jich na hřišti třeba pět,“ volal po přítomnosti brankového sudího. Po zápase se k situaci vyjádřil také kapitán Milan Škoda. „Je to smutný takhle o to přijít,“ řešil další ztrátu v lize. Divil se výkladu pravidel ve smyslu, že by branka platila i v případě kontaktu míče se soupeřovou rukou, pokud by jí hráč nezahrál úmyslně, aby získal výhodu. „Jo? No tak pak, ty vole... To si děláte prdel, ne? Rukou, jo? Tak jo, no, platí...“ rozesmál se. Trenér Jaroslav Šilhavý si také spíš myslel, že domácí trefa neměla být uznaná. „Jestli to byla ruka, po níž padnul gól, tak asi platit neměl. Ale neviděl jsem to. A neznám pravidla tak detailně jako sudí.“

  • Pohled sudího

    Rozhodčí Karel Hrubeš při zápase Slavie v Olomouci dává žlutou kartu Janu BořiloviFoto ČTK

    Hned po zápase poskytl komentář ke sporné situaci také hlavní rozhodčí Karel Hrubeš. Nad tím, zda gól uznat zřejmě vůbec nepřemýšlel, přímo na hřišti totiž ruku vůbec neviděl. „Popisuju tedy situaci tak, jak jsem ji vnímal na hřišti. Byl tam centr, dva hráči šli do souboje a domácího hráče trefil míč do těla. Neměl jsem pochyby, že by došlo k porušení pravidel,“ řekl v rozhovoru pro televizi O2 Sport. S lepším posouzením situace mu nepomohla ani konzultace s asistentem na pomezí. „Ten byl od celé situace padesát metrů daleko," vysvětlil Hrubeš.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud