2. října 2017 • 22:06

Problém pro Ben Chaima? Posilu Sparty a jeho otce žalují kvůli přestupu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kolem nejdražšího přestupu v historii české ligy se objevil problém. Letní posila Sparty Tal Ben Chaim řeší kromě fotbalových starostí i nejasnosti ohledně svého transferu z Maccabi Tel Aviv. Podle izraelských médií jeruzalémský soud přijal žalobu od dvou agentů, kteří se na jeho příchodu podíleli, ale neobdrželi finanční odměnu (15,5 milionů korun), na kterou měli údajně podle podepsané smlouvy nárok.



Když Spartě na začátku června nevycházely námluvy s Jonathanem Biabianym, obrátil se italský kouč Andrea Stramaccioni na svého známého, aby mu pomohl s hledáním nových hráčů. Tím byl fotbalový agent Gattano Di Caro a jeho hlavní úkol zněl zkontaktovat právě hvězdu izraelské nejvyšší soutěže Tala Ben Chaima.

Došlo k tomu tak, že se Di Caro obrátil na Ilana Shakiho, který má sice britskou národnost, ale také silné židovské kořeny, tudíž si v Izraeli udržuje kontakty. Společně oba přestup do Sparty dotáhli a do dohody si nechali vložit hned několik bonusů.

Boleslavský obránce Pavel Čmovš v souboji s Talem Ben Chaimem
Boleslavský obránce Pavel Čmovš v souboji s Talem Ben Chaimem

Původně měl Ben Chaim ve smlouvě uvedenou gáži 850 tisíc eur ročně, ale ta se zvedla až na milion eur. Na základě této nové dohody měli zmínění agenti smluvně ošetřeno, že dostanou 10 procent z přestupové částky (2,9 milionů korun) a stejnou procentuální část hrubého Ben Chaimova platu i jeho případných bonusů.

Při přestupu byli i dotázaní, jak správně zní jejich jména, aby mohla být dopsána do smlouvy. Jenže ani čtyři měsíce po uplynutí transferu se Di Caro ani Shaki slíbených podpisových bonusů zatím nedočkali. Místo nich je měl dostat hráčův otec a právní zástupce zároveň, který se před vedením Sparty prezentoval jako oficiální hráčův zástupce. I proto se případ dostal až k jeruzalémskému soudu.

Situace je momentálně následující. Oba poškození najali právníka i v Praze a ten se už údajně měl sejít se zástupci Sparty. Obžalováni jsou však zatím pouze hráč Tal Ben Chaim a jeho otec Ofir.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud