Jakub Dvořák
7. ledna 2018 • 04:59

Z Lipska jde chvála na Duklu: Byl to velmi dobrý test, nepodceňujte ji

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Momentálně nepatří ke špičce české ligy, přesto dostali zajímavou nabídku, která se neodmítá. Když se ozvalo RB Lipsko, aby si s ním Dukla zahrála v generálce před startem bundesligy, ani chvíli Pražané neváhali. V Německu sice tahali za kratší konec a prohráli 0:2, od domácích se však dočkali uznání. „Neměli bychom takový tým vůbec podceňovat. Byl to dobrý zápas,“ řekl kapitán Lipska Willi Orban.



Nestává se často, aby český tým potkal jen pár dní poté, co mu vypukla zimní příprava, tak silného soupeře. Kluby většinou sází na slabší celky, se kterými nemají tolik starostí a více než předvedená hra trenéry zajímá, aby hráči byli v pohybu.

Dukla Praha, aktuálně desátý tým HET ligy, však tento zaběhnutý pořádek narušila nevšedním setkání s top týmem z bundesligy – RB Lipsko!

„V této době jsme nechtěli mít žádné utkání. Ale s Lipskem jsme už dřív hráli a zrovna jim vypadl soupeř pro generálku. Takže jsme byli oslovení, jestli bychom do toho šli. Vytvořili nám podmínky, které jsme nemohli odmítnout. Samozřejmě jsme nevěděli, co od toho můžeme čekat po třech dnech přípravy, ale šli jsme do toho,“ nastínil kouč českého týmu, jak k zápasu došlo.

V Red Bull Areně to proti domácímu výběru, který až na absence hvězdného dua Werner, Forsberg, nastoupil v nejsilnější možné sestavě, neměli vůbec jednoduché. I přes herní převahu Lipska se však Hynkův výběr nebál hrát a často si Holenda a spol. zkusili na hvězdné tváře dovolit. Ať už to bylo drzou kombinací na malém prostoru nebo uvolnění přes obránce patičkou. Na výsledku však tato snaha nebyl znát. Domácí si zápas pohlídali a zvítězili „pouze“ 2:0.

Podaný po zápase proti RB Lipsko: Jsme Dukla, na takových stadionech si nezahrajeme
Video se připravuje ...

„Je pravda, že těch branek jsme mohli vstřelit víc,“ pokáral své svěřence trenér Ralph Hasenhüttl. „Ve finále to však byla velmi dobrá prověrka. Jsem rád, že jsme udrželi čisté konto a líbilo se mi, jak jsme po zisku míče přepínali do ofenzivní fáze,“ dodal trenér, který Lipsko převzal před první sezonou v bundeslize.

„Vůbec bychom neměli takového soupeře podceňovat. Na to, že nás za týden čeká start ligy, tak to byl dobrý test. Nebylo to sice nijak úchvatné utkání pro fanoušky, ale i takové zápasy jsou. Jsme především rádi, že jsme hráli dobře v defenzivě a drželi jsme se našich herních prvků,“ přidal se kapitán Orban.

Jedinou kaňkou pro Lipsko, jeho fanoušky a zřejmě i hráče Dukly, byla absence Tima Wernera a Emila Forsberga. Dvou největších opor a hvězd RB.

„Na Wernera jsem se zrovna těšil! Čekal jsem, jak budeme honit jeho motorku, ale nebyl… Je to trochu zklamání,“ přiznal po zápase se smutnýma očima obránce Dukly Jakub Podaný. „Patří do německé reprezentace a chtěli jsme se s ním poměřit,“ dodal.

Trenér Hasenhüttl po zápase uvedl, že 21letý útočník se teprve v pátek připojil k týmu a pozvolna může začít s lehkým tréninkem. Jeho start v prvním jarním kole proti Schalke je tak velmi nepravděpodobný.

Dukla prohrála s RB Lipsko 0:2. Hráče pochválím za blok, řekl Hynek
Video se připravuje ...

Utkání přineslo řadu zajímavých momentů
Utkání přineslo řadu zajímavých momentů

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud