24. ledna 2018 • 17:54

Plzeň – Šanghaj Šen-chua 1:5. Další debakl, čínský tým střílel po půli

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně utrpěli na závěr prvního ze dvou soustředění ve Španělsku druhý pětigólový debakl. Lídr české ligy v posledním třetím utkání v Marbelle nečekaně prohrál s jedenáctým týmem uplynulé sezony čínské ligy Šanghaj Šen-chua 1:5 a navázal na sobotní vysokou porážku 0:5 od Salcburku. Viktoria po půli vedla, ale po pauze během 24 minut pětkrát inkasovala.



V úvodním poločase přitom dalšímu plzeňskému debaklu nic nenasvědčovalo. Viktoria byla jasně lepší a v 35. minutě to gólově zúročil nejlepší ligový střelec Michael Krmenčík. Petrželovu střelu pak na brankové čáře zastavil obránce a po změně stran nastal nečekaný obrat.

Giovanni Moreno nejprve v 49. minutě z penalty vyrovnal a soupeř pak během osmi minut čtyřmi góly rozhodl. Krátce po příchodu střídajícího brankáře Sváčka v 65. minutě podruhé skóroval Moreno, záhy nato se prosadil bývalý hráč Interu Milán či Newcastlu Obafemi Martins. V 71. minutě z protiútoku přidal další branku Sun Š' Lin a za dvě minuty dovršil hattrick Moreno. 

Na prvním soustředění tak měla Plzeň bilanci dvou proher a úvodního vítězství 2:1 nad Basilejí. Příští zápas čeká Viktorii ve čtvrtek 1. února na druhém zahraničním kempu proti Legii Varšava.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud