Jan Podroužek
Premium
27. dubna 2018 • 16:00

Slavia chystá milionový průvan: Koho má vyhlédnutého a kdo odejde?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Řekl to natvrdo. „Měli jsme v zimě přistoupit k většímu přebudování kádru.“ Slova sportovního ředitele Slavie Jana Nezmara rozjíždí spirálu úvah. „Sešívaní“ v létě budou bojovat o zásadní posílení týmu tak, aby co nejvíc vyhovoval požadavkům trenéra Jindřicha Trpišovského. Ve hře jsou varianty z ciziny, ale třeba i Jaroslav Zelený z Jablonce, každopádně nebude to levný špás. Podívejte se, o kom Slavia uvažuje či kteří hráči by pro ni mohli být zajímaví.



Zranění, nemoci, karty. A navrch neadekvátní nálož nároků na některé hráče. Realizačnímu týmu Slavie se v prvním semestru nedaří sehrát tým – i z objektivních příčin – do podoby, jakou si představuje. Přijdou změny, noví hráči, a hlavně, už to běží. 

Sportovní vedení Slavie se už prý rozkročilo za hranice, skauti se rozjeli na sever Evropy a do Polska, ale pod pečlivým dohledem jsou i hráči z domácí soutěže.

Cíl: připravit kádr víc k vlastnímu způsobu hry. Tak, aby se fanoušci nemuseli dívat na časté nakopávání.

Polské křídlo, Coufal či jihlavský střelec

„Došlo trochu k odklonu naší filozofie. Ale ne proto, že by byl náš herní plán takový, že budeme nakopávat, ale proto, že si myslím, že jsme měli v zimě přistoupit k ještě většímu přebudování kádru. Pro určitý způsob fotbalu, který bychom chtěli hrát, potřebujeme určitý typ hráčů. Myslím, že na některé kluky nakládáme v této chvíli něco, co jim není úplně vlastní a co jim třeba ani tolik nejde,“ rozpovídal se upřímně sportovní ředitel Jan Nezmar v pondělí večer v České televizi v pořadu Dohráno. 

„Trošku jsme podcenili situaci směrem dopředu, zejména na pozicích krajních hráčů a křídel. Tam jsme měli tým v zimní pauze přebudovat,“ prohloubil ještě Nezmar svoji zpověď. 

Kvůli delšímu zranění Jaromíra Zmrhala, což je hráč, s nímž realizační tým počítá na sto procent, dochází v sestavě k posunům. V několika utkáních se na kraj zálohy vytahoval třeba bek Jan Bořil.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud