Martin Mls
15. července 2018 • 15:49

Trpišovský po generálce Slavie: Trézéguet? Šance létají nahoru dolů

Autor: Martin Mls
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Slávistický národ dostal příjemnou zprávu z Rakouska. Týden před premiérou ve Fortuna lize červenobílí zvládli generálku s Rostovem, vyhráli 2:1. Vítězství nad jedenáctým týmem ruské ligy mohlo být výraznější, slávisté zahodili několik tutovek. Trenér Jindřich Trpišovský po zápase promluvil také o tom, jak by se ještě měl měnit kádr účastníka druhého předkola Ligy mistrů.



Případ Trézéguet? Pořád není definitivně jasno. V týdnu se zdálo, že egyptský záložník Mahmoud Ahmed Ibrahim Hassan přijde do Slavie, ale když dorazil do Prahy na zdravotní prohlídku, situace se zamotala. „Trézéguet pořád žije, ale procenta létají nahoru dolů,“ řekl Trpišovský, jenž by každopádně rád přivedl jednoho křídelníka z ciziny, aby měl další variantu pro případ zranění či absencí kvůli kartám. Se Slavií se naopak loučí norský obránce Per-Egil Flo: v pátek odjel od týmu do Švýcarska, kde má povolení jednat o novém angažmá.

Do začátku zápasu zbývala necelá hodina, když se nebe nad Welsem šedivě zatáhlo a zvednul se vítr. Trpišovskému vytrhl z ruky papír s poznámkami a unášel ho po hřišti, kouče zachránil až pohotový žáček. Pro Slavii to včera byla víceméně jediná komplikace na jinak povedeném dni, který skončil vítězstvím v generálce s Rostovem.

„Jsem moc spokojený, se zápasem i s celým rakouským soustředěním. Máme minimum zraněných a před ligou jsme nabrali sebevědomí,“ lebedil si Trpišovský, když se pár minut po generálce postavil před hlouček českých novinářů.

Slávistická příprava na sezonu, v které se „sešívaní“ chtějí vrátit na český trůn a zaťukat na dveře do nablýskané Ligy mistrů, začala devítigólovou exhibicí v Chotěboři a skončila těsnou výhrou nad Rostovem. Pro něj bylo skóre ještě milosrdné. Slávisté byli hodně aktivní, třeba Miroslav Stoch nemusel zůstat jen u jednoho gólu a Jan Sýkora v první půli trefil břevno.

„Uznávám, na dva góly jsme zase spotřebovali strašně moc šancí,“ poznamenal Trpišovský. „Ale jinak jsem moc rád, že jsme hráli právě s Rostovem, který se blíží některým českým týmům. Bylo to hodně o soubojích a jednoduché přechodové fázi, s čímž se můžeme potkat u nás v lize.“ Slávisté na útulném stadionku ve Welsu většinu zápasu dominovali a rostovský kouč Valerij Karpin, někdejší ruský reprezentant, u střídačky naštvaně rozhazoval rukama.

„Náš výkon byl až na posledních patnáct dvacet minut po prostřídání na obou stranách hodně slušný,“ ocenil Trpišovský. „Nejde ani tak o výsledek, spíš o dobrý pocit z mužstva, souhru a prvky, které na hřišti chceme vidět. Pravda, byly i tam nedostatky.“

Stoperská dvojice? Parťáci z pokoje Ngadeu a Deli

O spálených šancích už byla řeč, lehce děsily i nebezpečné rostovské brejky z prvního poločasu. „Je to daň za to, že při zakládání útoku máme hodně hráčů nahoře,“ přiznal Trpišovský. „Problémy nastávaly po přihrávkách středních obránců do obsazených hráčů. Hráli to do osy hřiště místo do strany. Tohle pořád ještě ladíme.“

Trpišovský včera vsadil na celkem očekávanou sestavu, experimentoval jen se stopery. Překvapivě ukázal na africkou dvojku Simon Deli & Michael Ngadeu. Byl to i tak trochu tah z nouze: kromě Lukáše Pokorného je nově mimo Jakub Jugas, jenž se zranil na pátečním tréninku. „Je to teď pro nás jedna z variant. Až na dvě zaváhání v rozehrávce zahráli dobře,“ hodnotil Trpišovský. Pak se usmál: „Spí spolu na pokoji, takže by si mohli rozumět.“

Celkově by se sestava z generálky mohla hodně podobat jedenáctce, která příští neděli nastoupí v ligovém prologu v Olomouci. Trpišovský se v Rakousku přesvědčil, že by na hrotu mohl počítat se Stanislavem Teclem , jenž včera dorazil Rostov druhým gólem.

Z letních posil má do základu nejblíž pravý bek Vladimír Coufal, další obránce Jaroslav Zelený a ofenzivní univerzál Alexandru Baluta musí ještě doléčit bolístky. „Je možné, že v Olomouci sáhnu k jedné nebo dvěma změnám. Mezi krajními obránci či útočníky je to teď vyrovnané, možná se nakonec budeme rozhodovat podle typologie zápasu,“ pravil Trpišovský, než se rozloučil a nasedl do autobusu směr Praha.

Chceme křídelního hráče, varianta s Trézéguetem ještě žije, hlásí Trpišovský po konci přípravy
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Rostov - Slavia 1:2. Sešívaní zvládli generálku před ligou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud