10. března 2019 • 15:09

Šílené video z Letné! Policie má hříšníka, který světlicí zranil ženu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Muži, který pyrotechnikou zranil ženu na fotbalovém duelu Sparty s Plzní, hrozí až deset let vězení. Policie ho obvinila z pokusu o těžké ublížení na zdraví a zveřejnila video, na kterém je vidět velý incident. Celkem zaznamenali policisté při sobotním zápase 21 přestupků a dva trestné činy, řekl ČTK mluvčí pražské policie Jan Daněk. Oba trestné činy souvisely s házením pyrotechniky, vedle ublížení na zdraví šlo o trestný čin výtržnictví.



"Muž, který včera (v sobotu) na fotbalovém zápase Sparta - Plzeň ze sektoru hostí hodil mezi diváky pyrotechniku a zranil tím jednu ženu, byl zadržen. Kriminalisté s ním zahájili trestní stíhání pro trestný čin těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu," sdělil mluvčí policie.

Pyrotechnika házená ze sektoru hostujících fanoušků zranila v sobotu na Letné několik diváků. Policie kvůli tomu v 82. minutě zápasu začala sektor fanoušků Plzně vyklízet a utkání na více než deset minut přerušila. Podle Daňka byl sektor vyklizen proto, že hostující fanoušci nereagovali na výzvy policie a bylo vážně ohroženo zdraví lidí. "Policie vyklizením sektoru zamezila případným dalším zraněním," uvedl.

Událostí se bude zabývat i disciplinární komise Ligové fotbalové asociace.

Vše o Plzni čtěte zde »

Podívejte se, jak světlice zranila fanynku na Letné:

Sparta dnes uvedla, že spolupracuje s policií na vyšetření všech incidentů ze sobotního utkání. "Je pro nás mimořádně důležité, aby byli všichni výtržníci důsledně potrestáni, a uděláme pro to maximum. Společným cílem musí být, aby byl všem agresorům do budoucna zamezen vstup na fotbal," stojí v prohlášení Sparty.

"Zásadně se distancujeme od podobných aktů agrese mezi diváky na stadionech, což se netýká jen tohoto utkání. V případě použití pyrotechniky to považujeme za zvlášť nebezpečné a nepřijatelné," uvedl v sobotu pro ČTK mluvčí Viktorie Plzeň Ondřej Lípa.

Očima plzeňského fanouška

 „To, co se stalo, je smutné. V první řadě neschvaluju házení světlic mezi diváky a na hřiště. Nemůžu říct, odkud a kdy vyletěla první, paní z našeho sektoru říkala, že odvedle. Na záběrech je vidět, že k nám těsně před zásahem světlicí z toho sektoru přiletěl stroboskop. Také u nás dostala světlicí zhruba šestnáctiletá slečna do hlavy, dvě řady pode mnou. Napočítal jsem jich cca sedm a skoro všechny se do sektoru vrátily. Při zásahu policisté píchali pendrekem do starší ženy, ať se pohne, tři tahali ze schodů odhadem osmnáctiletou holku, ale to policejní kameraman netočil. Vedle stojícímu klukovi vykopli mobil. Dle mého názoru se to dalo řešit jinak, horní část hlediště u nás byla zavřená. Proč pořadatelé, kteří tam byli a měli skvělý přehled o situaci pod sebou, nedali echo co a jak?“
Fanoušek Kovi

Sparta - Plzeň: Fanoušci Plzně hážou světlici do sparťanského sektoru
Video se připravuje ...

Momenty, které zvedaly ze sedaček. Krásné i kontroverzní momenty duelu Sparty s Plzní
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud