18. září 2019 • 18:29

Slavia trhala rekordy. Statisíce lidí u televize a obrovské množství dat

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Někteří fanoušci Slavie sledovali první zápas svého klubu v Lize mistrů po dvanácti letech přímo na San Siru, ještě mnohem víc Čechů si ale nenechalo ujít televizní přenos nebo internetový stream. V O2 TV sledovalo remízu 1:1 přes 400 tisíc diváků, českou internetovou sítí v době zápasu protékal víc než terabit dat.



„Dosud bylo nejsledovanějším přenosem loňské podzimní derby Sparta - Slavia, které překonal úterní zápas Slavie v Lize mistrů téměř dvojnásobně,“ vysvětluje ředitelka O2 TV a digitálních služeb Dana Tomášková.

V době zápasu sledovalo O2 TV 411 tisíc lidí. K číslu přispěl nejen atraktivní zápas se skvělým výsledkem pro český fotbal, ale také možnost sledovat ho zdarma. Nabídka operátora platí do konce tohoto týdne. Zároveň se zápas obešel bez výpadků.

Fotbal se projevil také na celém českém internetu, kterým protékalo obrovské množství dat. „Maximální přenosová rychlost atakovala hranici 600 Gbps, což je pětinásobek obvyklé večerní špičky,“ srovnává operátor v tiskové zprávě.

Internetový uzel NIX.cz, kde se propojují sítě různých poskytovatelů, zaznamenal v úterý večer zatím nejsilnější provoz. V jednu chvíli přes něj protékal jeden terabit dat za sekundu.

„Slavia je opět po letech v Lize mistrů a hned je z toho rekord NIX.cz! Co asi přinese FC Barcelona?“ těší se na Twitteru na další rekordy ředitel společnosti cz.nic Ondřej Filip.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud