Jan Vacek
1. února 2020 • 16:34

Hašek oficiálně v béčku Sparty. Ve Španělsku je rebelující záložník tabu

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MARBELLY | Herní soustředění ve španělské Marbelle je v plném proudu, sparťané se připravují na předposlední týden zimního tréninkového bloku. Problém jménem Martin Hašek ovšem nechali daleko za sebou, v téměř tři tisíce kilometrů vzdálené Praze. Rebelující středopolař, jenž začátkem týdne odmítl s mužstvem na soustředění odcestovat, se mezitím připojil k B-týmu. „Plní smluvní závazky vůči klubu,“ uvedl ředitel komunikace Sparty Ondřej Kasík.



Téma číslo jedna, o kterém se uvnitř sparťanského tábora baví úplně všichni? Kdepak, nic takového se během soustředění ve Španělsku neděje. Fotbalisté letenského klubu za případem nespokojeného spoluhráče, jenž se snažil na sílu vytrucovat odchod, zatáhli oponu.

Už pár hodin poté, co k pondělnímu extempore došlo, začaly z Marbelly létat zprávy o tom, že se tým kolem Bořka Dočkala s činem Martina Haška absolutně neztotožnil. A s odstupem několika dní se na tomhle postoji nic nemění.

Sparťané si na jihu Španělska užívají slunečného počasí, polykají náročné tréninkové dávky. Z týmu vyzařuje dobrá nálada, hráči se mezi sebou štengrují, jsou samé úsměvy a vtípky. Žádné dozvuky nedávného problému navenek neprosakují. Tím, co se dělo pár hodin před odletem, se zkrátka nezabývají. Podle všeho je to pro ně definitivně uzavřená záležitost.

Tenhle postoj je pochopitelný. Hašek se k parťákům otočil zády v momentě, kdy tým zbrojí na jarní bitvu o účast v předkole Ligy mistrů. „Mě to hrozně překvapilo. Za sebe si myslím, že Martin Hašek může být vůbec rád, že je ve Spartě. Měl by si toho vážit. Jestliže tam být nechce, tak za mě to je konečná. Myslím si, že to vypovídá o charakteru hráče,“ uvedl pro server tn.cz bývalý kapitán rudých David Lafata.

Odstup a pragmatický přístup si drží i samotný klub. Sparta samozřejmě situaci kolem 24letého záložníka bedlivě sleduje, zároveň však moc dobře ví, že balon není na její straně hřiště.

„Martin Hašek je v tuto chvíli v tréninkovém režimu s B-týmem, aby plnil smluvní závazky vůči klubu,“ informoval ředitel klubové komunikace Ondřej Kasík.

Co to znamená v praxi? Že Pražané zaujali vyčkávací pozici. Na tahu je totiž hráč. Pokud chce skutečně vysvléknout rudé barvy, musí donést nabídku, která bude pro Spartu akceptovatelná. Podle informací portálu iSport.cz ovšem žádná taková na stole letenských kanceláří momentálně neleží. Klub se přitom jednáním kategoricky nebrání, při stanovení podmínek pro případný odchod však nemá jediný důvod slevovat z nároků.

Haškovi se mezitím významně krátí čas. S úderem páteční půlnoci se totiž uzavřel přestupový trh ve většině západních soutěžích, možností k případnému transferu tak významně ubylo. Ve hře naopak stále zůstává Izrael, který má transferové okno otevřené do 6. února.

V kuloárech se sice stále mluví o přetrvávajícím zájmu Maccabi Haifa, konkrétní kroky ale zatím nepřicházejí. Jaké další destinace mohou přicházet v úvahu? Rusko, Rumunsko, Bulharsko, Polsko... S každou další hodinou se ovšem zvyšuje pravděpodobnost, že Hašek bude hráčem Sparty i ve druhé polovině sezony.

V takovém případě by jí někdejší hráč Bohemians strávil téměř s určitostí v B-týmu pod vedením Václava Kotala. Návrat do prvního mužstva je i s ohledem na postoj samotných hráčů prakticky vyloučen. Ani léto jako takové ovšem nutně nemusí přinést rozuzlení. Hašek má totiž na Letné smlouvu ještě na celou příští sezonu.

Úderem příštích dnů tak tahle sága, která v tuzemském fotbale nemá obdoby, rozhodně nemusí být uzavřena.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Trávník po další prohře: Ve středu pole nám to fungovalo dobře
Video se připravuje ...

Blížíme se našim představám, míní i přes prohru Saňák
Video se připravuje ...

Chci přesvědčit, že na to mám, říká Hancko ze Sparty
Video se připravuje ...

Horňák po porážce Sparty: Zkoušíme různé varianty, docházely i síly
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud