26. března 2020 • 10:06

Když fotbal pomáhá! Liberec sbírkou v klubu koupí nemocnici plicní ventilaci

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krásné gesto a hlavně potřebné! Hráči, realizační tým a pracovníci libereckého Slovanu se složili, aby darovali Krajské nemocnici 700 tisíc korun, za které pořídí v boji s koronavirem extrémně důležitou plicní ventilaci. „Potřebujeme dát možnost našim spojencům – lékařům, aby nám pomohli v boji o lidské životy, ať se pak my můžeme vrátit tam, kam patříme, tedy na fotbalové stadiony. Rozhodli jsme se proto oslovit všechny lidi v klubu, aby svým dílem pomohli postavit protivníkovi potřebnou hráz," komentoval prezident klubu Zbyněk Štiller.



Slovan nepatří mezi nejbohatší kluby v lize, naopak je známý svým šetřením a pipláním hráčů, to ale jeho představitelům nezabránilo v pomoci. Liberecké krajské nemocnici darovali silné náboje v boji s koronavirem, pomohli přitom všichni: hráči, realizační tým, zaměstnanci i mládežnická akademie. 

Co nemocnice dostane? Vybráno bylo 700 tisíc korun, za něž se pořídí plicní ventilační jednotka, která je potřebná u těžkých případů v případě nákazy koronavirem Covid-19. Zachránit může mnoho životů. „FC Slovan Liberec nechce stát stranou dění, kterým v současné době žije nejen naše republika. Jsme dlouhá léta týmem bojovníků, kteří na sportovním poli dosáhli sportovních úspěchů. Dnes, kdy nám skvěle rozjetou jarní sezónu zastavil neviditelný zákeřný protivník, nemůžeme zůstat stranou," začal na oficiálním klubovém webu prezident klubu Zbyněk Štiller.

„Potřebujeme dát možnost našim spojencům – lékařům, aby nám pomohli v boji o lidské životy, ať se pak my můžeme vrátit tam, kam patříme, tedy na fotbalové stadiony. K tomu potřebují mimo jiné i špičkové přístroje. Rozhodli jsme se proto oslovit všechny lidi v klubu, aby svým dílem pomohli postavit protivníkovi potřebnou hráz,“ dodal s poděkováním všem zaměstnancům klubu, kteří přispěli.

Jasno měli i hráči, za které vystoupil krajní bek Matěj Hybš. „Jsme rádi, že můžeme v této těžké situaci přispět na přístroj, který snad pomůže zachránit nejeden lidský život. Teď se hraje o mnohem důležitější věci než o body do tabulky.“ To navíc není vše, narychlo zorganizovaná sbírka v rámci klubu byla začátkem, šanci na svůj příspěvek v nelehké době dostanou i fanoušci.

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud