Michal Kvasnica
28. června 2020 • 19:48

Karvinou v Olomouci naštval rozhodčí Berka. Nebyl ve své kůži, rýpl si trenér Jarábek

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prospaný první poločas, individuální chyby a verdikty rozhodčího Ondřeje Berky. Všechny tyhle faktory naštvaly Karvinské v Olomouci, kde Slezané prohráli 1:3. Nervozita stoupá, na poslední místo má MFK už jen dvoubodový náskok. „Cítíme křivdu,“ řekl na rovinu kouč Juraj Jarábek.



Na úvod: Karviná na Hané prohrála zasloužené, protože si v defenzivě počínala trestuhodně a vpředu naopak neproměnila řadu šancí, loučící se brankář Miloš Buchta zářil.

Ale přesto hosté cítili křivdu.

První moment: 33. minuta a penalta pro Sigmu po Qoseho faulu na mladíčka Kryštofa Daňka. Záložník hostí si počínal velmi nešikovně. „Přišla mi jasná, dostal jsem se přes něj a brnknul mi o nohy,“ popisoval sedmnáctiletý talent.

Olomouc - Karviná: Qose fauloval ve vápně Daňka, penalta pro domácí!
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

„Velmi přísná,“ reagoval trenér Karviné Juraj Jarábek. „Možná se teda měla na druhé straně kopat stejná, když Buchta zrámoval Taiwa,“ připomněl kouč tvrdý zákrok olomouckého gólmana, při kterém však zkušený borec nejdřív viditelně odehrál míč. „Bylo tam hodně zvláštních situací...“

Nejspornější moment přišel v 80. minutě, kdy Martin Šindelář přidal kontaktní branku na 3:2. Jenže sudí Ondřej Berka ji neuznal kvůli údajné hře rukou.

Olomouc - Karviná: Šindelářův gól neplatil, míč si totiž zpracoval rukou
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

„Kdybych věděl, že mi to spadlo na paži, tak se ani nerozčiluju, ale žádná ruka to nebyla. Je to škoda, VAR bohužel není všude,“ zlobil se Šindelář. „I lidé z televize mi říkali, že to na ruku nevypadalo.“

„Ruky jsem si vůbec nevšimnul, myslel jsem, že pískl ofsajd. Těžko říct, ale každý dělá chyby, i rozhodčí. Někdy vám to pomůže, někdy uškodí,“ uvedl Buchta.

Sám Šindelář naopak reklamoval ruku u olomouckého Václava Jemelky, když ve 48. minutě zastavil na brankové čáře jeho střelu: „Skákalo to někam od stehna, možná od ruky. Rozčilovali jsme se, ale těžko říct. Tam to měl rozhodčí hodně složité.“

Reakce domácích? „Bylo to daleko, těžko to můžu z lavičky posoudit,“ uzavřel trenér Radoslav Látal.

Kromě výhry jej může těšit i fakt, že v pondělí mu dorazí nová posila: zkušený obránce Roman Hubník z Plzně se po dlouhých letech vrací domů.

MFK Karviná Vše o klubu ZDE

Z V R P Skóre B
11. Olomouc 33 9 13 11 39:40 40
12. Teplice 33 9 11 13 37:51 38
13. Zlín 33 9 6 18 30:52 33
14. Karviná 33 5 12 16 25:46 27
15. Opava 33 5 10 18 17:50 25
16. Příbram 33 6 7 20 21:55 25

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud