Michal Kvasnica
1. srpna 2020 • 19:40

Olomouc má problém, zranil se i Beneš. Látala naštval konec s penaltou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V týdnu odpadl zhruba na měsíc Jan Štěrba, po sobotní remíze 1:1 s Trnavou vypadl Olomouci další stoper. Tentokrát kapitán Vít Beneš, jenž ze zápasu odstoupil už ve druhé minutě a do dalšího průběhu nezasáhl. „Bohužel to vypadá na zadní stehenní sval,“ řekl trenér Radoslav Látal. Webu iSport.cz to kulhající obránce sám po utkání potvrdil, navíc ho stejné zranění trápilo už v zimě.



Na papíře to vypadá dobře: Roman Hubník, Vít Beneš, Václav Jemelka, Jan Štěrba, případně Lukáš Greššák. Se stopery rozhodně neměla mít Sigma problém, i proto plánoval kouč Radoslav Látal nacvičit systém 3-5-2.

Jenže po úvodním týdnu přípravy je vše jinak...

Nejdříve zahlásil vynucenou pauzu Jan Štěrba, u nějž se sice naštěstí nepotvrdila původní teze o únavové zlomenině holenní kosti a osmitýdenní pauze, ale chybět bude stejně zhruba měsíc.

A v sobotu přišla další nepříjemná záležitost. To když kapitán Vít Beneš odstoupil z utkání proti Trnavě (1:1) již ve druhé minutě. A měl hotovo.

„Je to pro nás určitě komplikace,“ uznal trenér. „Víťa je starší hráč, už měl takové problémy dřív. Není to tím, že by byl hodně přetížený nebo se špatně rozcvičil. To v žádném případě, bohužel někdo je k tomu náchylnější,“ dodal Látal, jenž musel z béčka povolat novice Jana Davida.

Zkušený stoper Roman Hubník poprvé nastoupil za Olomouc po svém návratu v utkání s Rosicemi
Zkušený stoper Roman Hubník poprvé nastoupil za Olomouc po svém návratu v utkání s Rosicemi

Samotný zápas jej mohl těšit zhruba osmdesát minut. Ne že by to byl od Hanáků kdovíjaký válec, ale duel v pohodě kontrolovali a díky přesné střele Pavla Zifčáka se dostali i do vedení.

„Podal dobrý výkon, měl tam zakončení, finálku, jsem s ním spokojený,“ chválil 21letého navrátilce z hostování v Pardubicích.

Jenže pak přišel špatně řešený odkop po jednoduché situaci, zmatky, faul brankáře Michala Reichla a kopala se penalta. Ex-plzeňský Erik Pačinda ji proměnil a Spartaku s vydatnou pomocí fanoušků narostla křídla.

Hosté, za které nastoupil i ex-karvinský Martin Bukata, nakonec neměli daleko k vítězství, přestože gólová penalta byla jejich vůbec první střelou na branku.

„Těch patnáct minut všechno znehodnotilo, jsem z toho zklamaný a naštvaný. Naší rozehrávkou zkazíme celý zápas a uděláme penaltu. Přitom jsem klukům jasně říkal, ať hrají na výsledky i v přípravě, protože míváme problémy s koncovkami i v lize. Stalo se to však zas naší hloupostí...“ kroutil hlavou Látal.

Další utkání hraje Olomouc ve středu doma proti Brnu (10.00).

SK Sigma Olomouc Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud