Jan Podroužek
24. srpna 2020 • 16:54

Definitivní konec! Nezmar odchází, Slavia už za něj má náhradníka

Vstoupit do diskuse
34
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vztah Jan Nezmar - Slavia dospěl ke svému definitivnímu vyčerpání. Viceprezident pro sport nechá doběhnout svou smlouvu končící k 31. srpnu a nová už se nevyjedná, nepodepíše. Po 33 měsících, tedy od prosince 2017, co Nezmar ve Slavii působil, zaujme jeho místo člen představenstva a sportovního úseku Jiří Bílek, který po odcházejícím manažerovi v poslední době agendu postupně přebíral. Informace iSport.cz potvrdil klub na webových stránkách.



Přivedení obdivovaného trenéra Jindřicha Trpišovského a jeho kolegů, dva tituly, dva domácí poháry, čtvrtfinále Evropské ligy, účast v Lize mistrů, půlmiliardový prodej Tomáše Součka do West Hamu... To je v kostce stopa, kterou po sobě Jan Nezmar ve Slavii zanechává.

Dál už pro klub neudělá nic. V pondělí si měl na stadionu sbalit věci a rozloučit se s kolegy.

Jeho nedávno obnovený kontrakt má platnost pouze do 31. srpna, čili do příštího pondělí, kdy definitivně zanikne smluvní vztah mezi Nezmarem a Slavií. Žádný nový už nebude, dosavadní viceprezident pro sport se rozhodl i po diskuzi s vedením klubu táhnoucí se agonii neprotahovat.

Agonii proto, protože během posledních dvou měsíců se měla Nezmarova role i na jeho vlastní přání umenšovat, vybíral si odpočinek. Už více než rok se řeší strategické neshody mezi ním a vedením Slavie, ty stále mají hrát největší roli v rozhodnutí skončit.

„Děkujeme Janu Nezmarovi za jeho dosavadní práci pro Slavii. Byl u velkých úspěchů a rozhodně se zapsal do klubové historie. Přejeme mu do jeho další životní etapy hodně štěstí," uvedl na klubovém webu předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík a později ještě na sociální síti připsal osobnější doušku: „Honza si zaslouží respekt a úctu. Pomohl vytvořit jeden z nejsilnějších klubů regionu. Vždy bolí, když odchází člen rodiny. Každý ale má právo jít svojí cestou."

„Když se řekne Slavia a moje působení v ní, tak se mi jako první vybaví ta spousta zážitků, které člověku zůstanou do konce života. Právě tyto zážitky jsou důvodem, proč jsem začal hrát fotbal, a proč ho celý život dělám. Díky tomu, jak se nám tu dařilo, je těch zážitků velká spousta," prohlásil Jan Nezmar.

„Neopakovatelnými, životními zážitky byl postup přes Sevillu, účast v Lize mistrů, která znamená pro každý český klub obrovský úspěch. Není to samozřejmost. Jsou tam ale i další momenty jako například zisk historického doublu po 70 letech. Vybaví se mi spousta lidí, se kterými si člověk vytvoří vztah. Panovala tu výborná atmosféra, a to jak uvnitř týmu, tak i celého klubu a všem kolegům bych chtěl za spolupráci poděkovat," uzavřel své působení ve Slavii Nezmar. 

Na jeho místo už byl vybrán náhradník. Člen představenstva a sportovního úseku Jiří Bílek, který dosud odpovídal zejména za mládež a třetiligovou rezervu, ale právě v posledních měsících postupně přebíral Nezmarovu agendu. Bývalý hráč „sešívaných“ nebo bundesligového Kaiserslauternu byl u většiny letních příchodů, teď povýší.

MOMENTY 1. kola: Dominance pražských týmů. Heidenreich psal historii
Video se připravuje ...

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Šéf slávistického klubu Jaroslav Tvrdík a sportovní ředitel Jan Nezmar
Šéf slávistického klubu Jaroslav Tvrdík a sportovní ředitel Jan Nezmar

Vstoupit do diskuse
34

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud