14. května 2021 • 05:00

Platy trenérů v lize: částky tým po týmu. Vrba druhý, Baník na chvostu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
12
  • Jaké jsou platy trenérů ve FORTUNA:LIZE?Jaké jsou platy trenérů ve FORTUNA:LIZE?FOTO: Koláž iSport.cz

    Jindřich Trpišovský udělal ze Slavie neohroženého vládce českého fotbalu, a za to mu taky náleží zasloužená odměna. Šéf lavičky Pražanů je jednoznačně nejlépe placeným trenérem české nejvyšší soutěže. Kolik si měsíčně vydělá? Deník Sport v rámci exkluzivního seriálu Peníze ve FORTUNA:LIZE odhaluje měsíční výplaty všech osmnácti koučů, kteří v klubech aktuálně působí. Projděte si platové pořadí od nejnižší částky až k té nejvyšší, jde o kvalifikovaný odhad hrubé měsíční odměny bez bonusů, které mohou tvořit zásadní vylepšení celkvého příjmu.

  • 18. Ondřej Smetana

    Baník
    50 000 korun

    Na konci února povýšil od rezervy Baníku k áčku, když nahradil odvolaného Luboše Kozla. Hra Slezanů se pod ním zvedla, proto klub před pár dny potvrdil, že tým jako hlavní kouč povede i do příští sezony.

    FC Baník Ostrava Vše o klubu ZDE

    Trenér Baníku Ondřej Smetana během osmifinále MOL Cupu na Spartě Trenér Baníku Ondřej Smetana během osmifinále MOL Cupu na SpartěFoto Pavel Mazáč / Sport

  • 17. Jiří Krejčí

    Pardubice
    60 000 korun

    Trenér ligového nováčka nemá potřebnou nejvyšší licenci, v oficiálních zápisech jej proto zastupuje parťák Novotný. Pardubice do ligy vlétly s velkým elánem, místo očekávaných problémů se záchranou téměř jistě skončí v lepší polovině tabulky.

    FK Pardubice Vše o klubu ZDE

    Pardubický trenér Jiří Krejčí během domácího utkání proti Olomouci Pardubický trenér Jiří Krejčí během domácího utkání proti OlomouciFoto Dominik Bakeš (Sport)

  • 16. Richard Dostálek

    Brno
    70 000 korun

    Do funkce se dostal krátce před Vánoci, z role asistenta povýšil na místo vyhozeného Miloslava Machálka. Sestupu se ale Zbrojovka pravděpodobně nevyhne ani pod Dostálkem, od začátku února vyhrála jediný zápas.

    FC Zbrojovka Brno Vše o klubu ZDE

    Brněnský trenér Richard Dostálek během utkání s Baníkem Ostrava Brněnský trenér Richard Dostálek během utkání s Baníkem OstravaFoto ČTK

  • 15. Luděk Klusáček

    Bohemians
    80 000 korun

    Čtyřiapadesátiletý trenér v Ďolíčku působí od října 2019. V minulé sezoně tým po skvělém jaru dovedl do skupiny o Evropu. A současný ročník? Aktuálně jedenáct utkání bez porážky za sebou a klidné místo ve středu tabulky.

    Bohemians Praha 1905 Vše o klubu ZDE

    Trenér Bohemians Luděk Klusáček při zápase s Opavou Trenér Bohemians Luděk Klusáček při zápase s OpavouFoto Pavel Mazáč / Sport

  • 14. Radoslav Kováč

    Opava
    80 000 korun

    Loni v červnu ostře skočil do boje o udržení, Opavu tehdy nakonec zachránila koronavirová nákaza. Teď už ale Kováč sestupu zabránit nedokázal. Byť předváděná hra mnohdy byla solidní, pouhé tři výhry jsou zkrátka málo. Podle informací deníku Sport v klubu po sezoně skončí.

    SFC Opava Vše o klubu ZDE

    Rozčílený Radoslav Kováč během zápasu v Teplicích Rozčílený Radoslav Kováč během zápasu v TeplicíchFoto Pavel Mazáč/sport

  • 13. Martin Svědík

    Slovácko
    80 000 korun

    V Uherském Hradišti pracuje od října 2018 a viditelně klub posouvá. V úvodní sezoně jej dovedl na dvanácté místo, ve druhé už do středu tabulky. No a teď je z toho tři kola před koncem čtvrtá příčka, která znamená evropské poháry. Pro Slovácko historický úspěch.

    1. FC Slovácko Vše o klubu ZDE

    Kouč Slovácka Martin Svědík Kouč Slovácka Martin SvědíkFoto Michal Beránek (Sport)

  • 12. Radim Kučera

    Teplice
    90 000 korun

    Do funkce nastoupil místo Stanislava Hejkala na konci listopadu, Teplice ale tabulkou vzhůru nevylétly. Během jara se sice probojovaly do semifinále MOL Cupu, v lize však od ledna vyhrály jenom jednou. A tři kola před koncem jsou pouhé čtyři body od pásma sestupu…

    FK Teplice Vše o klubu ZDE

    Teplický trenér Radim Kučera Teplický trenér Radim KučeraFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • 11. Bohumil Páník

    Zlín
    100 000 korun

    Další zlínská mise zkušeného kouče před pár dny skončila, vaz mu definitivně zlomila série osmi zápasů bez výhry. Fastav se ale herně i výsledkově trápil delší dobu. Od větších starostí se záchranou ho uchránil jen slušný start sezony a úspěšné období na přelomu února a března.

    FC Zlín Vše o klubu ZDE

    Bohumil Páník na lavičce Zlína končí Bohumil Páník na lavičce Zlína končíFoto Dominik Bakeš (Sport)

  • 10. Jozef Weber

    Karviná
    100 000 korun

    Na místo, které dobře zná, se padesátiletý trenér vrátil v březnu. Weber Karvinou už vedl v letech 2014 až 2017, teď nahradil odvolaného Juraje Jarábka. Mužstvo zatím ve „druhé éře“ koučoval v sedmi zápasech, vyhrát dokázal dvakrát.

    MFK Karviná Vše o klubu ZDE

    Jozef Weber se vrátil na lavičku Karviné Jozef Weber se vrátil na lavičku KarvinéFoto ČTK

  • 9. Radoslav Látal

    Olomouc
    100 000 korun

    Jeho mise na Hané se chýlí ke konci. Sigma začátkem května potvrdila informace, s nimiž již dříve vyrukoval deník Sport, že Látal po dvou letech na její lavičce skončí. Poslední týdny v Olomouci si asi představoval jinak. Jeho svěřenci vyhráli naposledy 10. dubna.

    SK Sigma Olomouc Vše o klubu ZDE

    Trenér Olomouce Radoslav Látal v utkání se Slavií Trenér Olomouce Radoslav Látal v utkání se SlaviíFoto Michal Beránek (Sport)

  • 8. David Horejš

    České Budějovice
    110 000 korun

    V minulé sezoně s Dynamem coby nováčkem válel, byl štikou ligy. V aktuálním ročníku to ale bylo spíše trápení, byť si na jeho partě dokázala vylámat zuby třeba Sparta. Nebylo daleko od toho, aby jeho angažmá na jihu Čech, kde působí od října 2015, skončilo. V posledních dvou kolech ale dovedl tým k vítězství. O své místo bojuje, seč může.  

    SK České Budějovice Vše o klubu ZDE

    Budějovický trenér David Horejš během utkání proti Viktorii Plzeň Budějovický trenér David Horejš během utkání proti Viktorii PlzeňFoto Pavel Mazáč / Sport

  • 7. Jozef Valachovič

    Příbram
    150 000 korun

    Slovenský kouč převzal letos v březnu žezlo po odvolaném Pavlu Horváthovi s tím, že se pokusí o zázrak v podobě záchrany středočeského celku v nejvyšší soutěži. Šanci na něj stále živí. Při troše štěstí se o něj může poprat v posledním kole napřímo s Teplicemi.

    1. FK Příbram Vše o klubu ZDE

    Hlavní trenér Příbrami Jozef Valachovič. Hlavní trenér Příbrami Jozef Valachovič.Foto ČTK / Chaloupka Miroslav

  • 6. Pavel Hoftych

    Liberec
    150 000 korun

    Od léta 2019 má stálou pozici pod Ještědem. Se Slovanem v druhé polovině aktuálního ročníku dohání ztráty, které nasbíral při účasti v základní skupině Evropské ligy. Teoretická šance na pohárovou Evropu i v příští sezoně pořád je. Mrzet ale ve finále může ztracené vedení se Spartou (z 2:0 na 2:2) a prohra s Bohemians.  

    FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

    Trenér Liberce Pavel Hoftych Trenér Liberce Pavel HoftychFoto Dominik Bakeš (Sport)

  • 5. Karel Jarolím

    Mladá Boleslav
    150 000 korun

    Trenér s bohatými zkušenostmi. Středočeský celek převzal v prosinci 2020 po Jozefu Weberovi, a to s jasným cílem: zachránit ligu. V úvodních deseti zápasech se výhry nedočkal, pak od té doby jich má ale s týmem šest a záchranu v kapse.

    FK Mladá Boleslav Vše o klubu ZDE

    Trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím Trenér Mladé Boleslavi Karel JarolímFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • 4. Petr Rada

    Jablonec
    250 000 korun

    Matador. Trenérská ikona nejvyšší soutěže. Žádný z trenérů nevyhrál v nejvyšší soutěži tolik utkání, co on (176) a brzy pokoří i Petra Uličného (413) v počtu zápasů, v nichž byl na lavičce jako hlavní kouč. Rada jich má na kontě 409. Jablonec prošel několikrát hráčskou obměnou, ale on jej vždy dokázal držet v horních patrech. Výjimkou není ani aktuální sezona, bojuje o 2. místo.  

    FK Jablonec Vše o klubu ZDE

    Emotivní kouč Jablonce Petr Rada Emotivní kouč Jablonce Petr RadaFoto Michal Beránek (Sport)

  • 3. Michal Bílek

    Plzeň
    400 000 korun    

    Zkušený kouč se po kazašské misi u Astany a tamní reprezentace vrátil do Čech. V tuzemsku před ním stojí výzva: má oživit uvadající Plzeň, kde nahradil Adriana Guľu. Premiéra? Ztracený dobře rozehraný zápas na Spartě, která jeho svěřence zatlačila do hlubokého obranného bloku.

    FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

    Plzeňský kouč Michal Bílek během utkání na Spartě Plzeňský kouč Michal Bílek během utkání na SpartěFoto Michal Beránek/Sport

  • 2. Pavel Vrba

    Sparta
    700 000 korun

    Pořád je teprve na začátku své mise na Letné, která má skončit vysněnou účastí v Lize mistrů. Momentálně ale řeší, aby Spartu dovedl k druhému místu, triumf v poháru vzal výprask 0:3 se Slavií.

    AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

    Trenér Sparty Pavel Vrba během utkání se Zlínem Trenér Sparty Pavel Vrba během utkání se ZlínemFoto Pavel Mazáč / Sport

  • 1. Jindřich Trpišovský

    Slavia
    1 300 000 korun

    Vládce českých trenérů. Svou pohádkovou gáži si zasloužil úctyhodnými úspěchy. Se Slavií je čerstvým majitelem mistrovského hattricku, zahrál si s ní základní skupinu Ligy mistrů, dvakrát ji dovedl do čtvrtfinále Evropské ligy.

    SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

    Jindřich Trpišovský zvedá nad hlavu mistrovský pohár, který získal se Slavií Jindřich Trpišovský zvedá nad hlavu mistrovský pohár, který získal se SlaviíFoto Michal Beránek (Sport)

Vstoupit do diskuse
12

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud