14. září 2021 • 11:05

Mara opouští Liberec. Jde hostovat do Izraele, trénovat ho bude Koeman

Autor: vmn, ros
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Guinejský záložník Kamso Mara opouští Slovan Liberec. Ještě nedávno základní stavební kámen liberecké hry představil jako svou novou posilu izraelský Bejtar Jeruzalém. Mara přichází zatím na roční hostování s opcí na přestup.



V Liberci dlouho patřil do základní sestavy, zahrál si v jeho dresu i Evropskou ligu, jenže v posledních měsících byl Kamso Mara přeřazený do béčka a nyní odchází. Novým působištěm guinejského reprezentanta bude izraelský Bejtar Jeruzalém.

„Kamso Mara měl velkou snahu v letním přestupním termínu odejít. Otevřeně klubu oznámil, že po třech letech potřebuje novou výzvu,“ přiznal pro klubový web sportovní ředitel Zdeněk Koukal. „Teď jsme se oficiálně dohodli s klubem Bejtar Jeruzalém na ročním hostování s možností využití opce na trvalý přestup. Kamsovi tímto moc děkujeme za odvedené fotbalové služby pro FC Slovan Liberec a zároveň mu přejeme hodně úspěchů v jeho novém klubu,“ doplnil.

Ve Slovanu o jeho využití ještě před pár týdny znovu přemýšleli. „Bylo by hříchem a škodou nevyužít hráče, který v minulosti prokázal kvalitu, když to týmu nejde. Byl vyřazen z kádru kvůli nějakým důvodům, půjde hodně o něj. Když budu vědět, že chce klubu pomoct, rozhodně mu nebudu bránit,“ prohlásil nový kouč Luboš Kozel.

Mara se ale evidentně rozhodl pro jinou cestu. Jeho novým trenérem bude Erwin Koeman, bývalý nizozemský reprezentant a bratr Ronalda Koemana, který aktuálně šéfuje lavičce Barcelony. Izraelská liga má zatím odehraná pouhá dvě kola, Bejtar z nich má tři body za jednu výhru a jednu porážku.

Guinejský reprezentant v aktuální sezoně nenastoupil do jediného zápasu vyjma reprezentačních akcí. Pod Ještěd se vrátit odmítl. Po příchodu Theodora Gebre Selassieho bylo liberecké ikoně přenecháno číslo 23, což 26letý záložník špatně snášel a opakovaně žádal vedení o přestup. 

V Jeruzalémě ho ale oproti severním Čechám čeká i kulturní šok. Fanoušci Bejtaru patří mezi největší náboženské zapálence a Mara je praktikující muslim. Noví majitelé klubu ale opakují, že jejich dveře jsou otevřené. 

Liberec - Karviná: Po standardce Mosquery trkl hlavou balon nepřesně Mara
Video se připravuje ...

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud