Jakub Konečný
Premium
11. června 2022 • 05:00

Guľa otevřeně o Plzni, Polsku i jednání na Spartě: Rosický mě nadchnul

Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zažil šok. Nicméně příjemný. Adrian Guľa (46) se navzdory trpkému vyhazovu z Wisly Krakov ocitl ve výběrovém řízení na nového trenéra Sparty. Letenský klub dal nakonec přednost Dánovi Brianu Priskemu, ale slovenský kouč to bere sportovně. „Zase mě to dobře nastartovalo,“ hlásí v rozhovoru pro iSport premium, v němž mluví i o nepovedené polské štaci a nečekaném plzeňském titulu.



Jeho dvě poslední angažmá dopadla špatně, což s ním zacloumalo. „Když vás odněkud vyhodí, je jedno, jestli jste třeba Ancelotti, začnete o své práci pochybovat,“ přiznává Adrian Guľa, který navíc musel na dálku sledovat, jak jeho nástupce Michal Bílek získal s Plzní nečekaný titul. „Výsledky mluví samy za sebe, k tomu se dá pouze pogratulovat,“ dodává šestačtyřicetiletý kouč.

Překvapilo vás, že se po sezoně ozvala Sparta?
„To je dobrá otázka. Ano, překvapilo. Se Spartou jsem byl v minulosti už víckrát v nějaké diskusi, ale má poslední emoce z Wisly byla negativní, takže jsem byl překvapený, že se taková možnost objevila. Když mi Martin Petráš zavolal, že Sparta má interes, byl jsem mimořádně zaskočený. Příjemně zaskočený. Když vás odněkud vyhodí, je jedno, jestli jste třeba Ancelotti, začnete o své práci pochybovat a nečekáte, že přijde taková možnost. To je podle mě pro každého trenéra v určité fázi kariéry normální. Zase mě to dobře nastartovalo.“

Martin Petráš je bývalý obránce Sparty, nyní hráčský agent. Zastupuje vás?
„V první řadě je to můj kamarád, takto to máme nastavené. Donesl mi už Wislu a teď i první kontakt se Spartou od Tomáše Rosického. Ale žádného agenta přímo podepsaného nemám. Funguju tak, že mám věci otevřené a v česko-slovenském prostoru, teď už vlastně i v polském, je řeším se sportovními řediteli či majiteli klubů napřímo.“

Jak vaše jednání se Spartou probíhala?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
6

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud