8. srpna 2022 • 10:38

Dlouhé tresty pro sudí z Edenu: Černý dva měsíce bez ligy. Ondráš až na jaře

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
19
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zcela neuspokojivý. Tak viděla Komise rozhodčích FAČR výkon arbitrů v nedělním zápase Slavia - Zlín. A podle toho budou také sudí potrestáni. Hlavní Dalibor Černý si FORTUNA:LIGU nezapíská až do konce září. Ještě hůř dopadl VAR Vít Ondráš, který vyfasoval stopku do konce podzimu. Hlavní chybou bylo neudělení červené karty Martinu Cedidlovi za bezohledný skluz na Ewertona.



„Komise rozhodčích FAČR vyhodnotila výkon celého týmu rozhodčích jako neuspokojivý. Rozhodčí nedodrželi jednu z priorit KR FAČR – ochranu zdraví hráčů,“ vysvětluje se v komuniké.

A tomu odpovídají uložené tresty. Dalibor Černý nebude FORTUNA:LIGU pískat do konce září. Poprvé se tak v nejvyšší soutěži může znovu objevit až v desátém kole, které je na programu 1. a 2. října.

Komise v komuniké jeho delegace zastavila výslovně na nejvyšší soutěž, je tedy možné, že se sudí, který je považován za talent s píšťalkou, objeví o patro níž.

Ještě větší nucenou pauzu bude od posuzování mít Vít Ondráš, který v Edenu působil u videa a nezavolal Černého k opětovnému prozkoumání Cedidlova faulu na Ewertona. Rozhodčí, který působí pouze u monitoru, bude mít další delegaci až v roce 2023.

„U ostatních členů týmu rozhodčích to bude zohledněno v nominacích na další kola F:L a F:NL,“ doplňuje komise.

Zároveň ale popírá, že by hlavní rozhodčí Černý po zápase odmítl rozhovor pro média. „Naopak účast na rozhovoru potvrdil a požádal, aby jej přišel někdo z organizačního týmu vyzvednout v kabině rozhodčích a doprovodil jej na rozhovor. Nikdo pro něj nepřišel, zřejmě tedy došlo k nějakému nedorozumění v organizaci rozhovoru.“

SESTŘIH: Slavia - Zlín 4:1. Divoký duel, drsné skluzy hostů. Fotbal řídili Ševčík a Jurásek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
19

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud