26. února 2023 • 04:55

Sparta ve Zlíně laxnost přežila, Kovář na hraně. Fillův „rekord“ i Slončík

Vstoupit do diskuse
13
  • Video se připravuje ...

    Vypadalo to na jednoznačnou záležitost, pro oko nestranného diváka vlastně docela nudnou. Nakonec z toho ale byl v podání Zlína a Sparty až infarktový thriller. Pražané totiž odhodili náskok tří gólů a v úplném závěru s vypětím všech sil museli odvracet hrozbu bodové ztráty. Co všechno sobotní duel ukázal?

  • Z POHODY DO DRAMATU

    V první půli suverénně kralovala. Sparta nasázela neškodnému Zlínu dva góly a snad ve všech měřitelných aspektech svého soka naprosto valchovala. Po změně stran svůj náskok rychle vylepšila, pak to ale přišlo. Bohorovnost. Pocit, že se nemůže nic stát. Dost možná i laxnost. A z prakticky rozhodnutého mače bylo rázem drama. Letenští nakonec byli nuceni, aby v úplném závěru bránili nejtěsnější náskok s jazyky na vestě. „Jsem moc spokojený, stejně by to měli cítit i hráči. V naší pozici je všechno o výhrách. Na tým budu působit pozitivně, ale určitě si rozebereme situace, které jsme měli vyřešit lépe,“ zdůraznil trenér Brian Priske.

    Zlín - Sparta: Krejčí hned v úvodu udeřil po Kairinenově rohu, 0:1!
    Video se připravuje ...

  • PENALTOVÝ MARIÁŠ

    Hra rukou v podání Antonína Fantiše prošla, rozhodčí Miroslav Zelinka zkraje utkání počínání zlínského obránce jako nedovolené nevyhodnotil. Penaltu nepískal. Na druhé straně po necelé hodině hry už ano, na vině byl pro změnu Jaroslav Zelený. A Sparta se pořádně zlobila… „Znovu jsme byli okradeni o penaltu. Je to druhý zápas v řadě, kdy hráč soupeře zahrál rukou v pokutovém území. Penalta se ani jednou nepískala. Za mě to byla evidentní ruka,“ kroutil hlavou Priske. „Od rozhodčího mi bylo řečeno, že první ruka byla u těla… Nechci se k tomu úplně vyjadřovat. Dřív to bylo posuzované jinak. Obránci museli dávat ruce za záda, pak to bylo jasnější. Ale takhle to je, nezměníme to,“ doplnil kapitán Ladislav Krejčí.

    Zlín - Sparta: Čvančara chtěl penaltu po Fantišově ruce, ale nedostal ji
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • KOVÁŘOVO MAXIMÁLNÍ RIZIKO

    Říká se o něm, že je mužem bez nervů. Že si na hřišti dovolí prakticky cokoli. Sparťanský brankář to v duelu se Zlínem názorně potvrdil. Balancoval už ale na hodně tenké hraně. Za stavu 3:2 mu totiž nevyšla klička, Libor Kozák balon vypíchnul a chybělo jen pár desítek centimetrů, aby ho dostal za brankovou čáru. Trenér Priske přesto svému gólmanovi nic nevyčítal. „Za Matěje jsem šťastný, prokazuje velkou kvalitu a skvělé schopnosti. Nebudu svůj názor na něj měnit na základě jedné situace. Chci, aby hrál riskantně, v rozehrávce nám pomáhá, patří v ní k nejlepším v lize. Je na něm, ale i na dalších, aby vyhodnotili, kdy dát dlouhý balon a nejít do rizika,“ prohlásil kouč.

    Zlín - Sparta: Kovářova groteskní minela a Kozák málem srovnal na 3:3!
    Video se připravuje ...

  • FILLO: ČERVENÁ DO ČTYŘ MINUT

    Trošku překvapilo, že zlínský matador Martin Fillo nebyl proti Spartě v základu. Poprvé pod Pavlem Vrbou. Nastoupil až v 82. minutě a v akci byl pouze necelé čtyři minutky. První faul na Jaroslava Zeleného - žlutá karta. Vzápětí další na stejného soupeře – a sedmatřicetiletý veterán v zápase dohrál. Zkrat střídajícího borce otupil závěrečný nápor domácích, červená karta pro pravého záložníka přišla bleskově a po právu. Byl Fillo, na jehož pozici úspěšně zaskočil Vukadin Vukadinovič, přemotivovaný? „To je možná světový rekord,“ ulevil si trenér Pavel Vrba. „Strašně nám to ublížilo,“ dodal.

    Zlín - Sparta: Fillo dostal během necelé minuty dvě žluté karty a míří do sprch!
    Video se připravuje ...

  • SLONČÍK POTĚŠIL BALKÓN

    Jeho blízcí sledovali zápas z balkonu svého bytu. Rodina Slončíků totiž žije přímo v budově u stadionu Letná, má vynikající výhled na hřiště. Co viděli? Vydařenou prvoligovou premiéru Toma Slončíka v nejvyšší soutěži. Trenér Pavel Vrba poslal osmnáctiletého ryšavého záložníka do hry ve druhé půli, hodil ho do těžké bitvy a navíc za nepříznivého stavu 0:2. Dravý mladík se neutopil, naopak. Okamžitě chytl tempo utkání, předfinální přihrávkou pomohl k Hrubého trefě a dál byl aktivní. Nebál se hrát na míči, tvořit. „Příchod Slončíka nám pomohl. Na hřišti se choval jako zkušený hráč. Byl pro nás oživení, obrovsky mě překvapil. Potvrdil výkony z přípravy,“ řekl kouč Pavel Vrba.

    Zlín - Sparta: Naděje pro Ševce! Hrubý snižuje na 1:3
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
13

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud