Jan Podroužek
Premium
27. března 2023 • 15:25

Pojď na školu... a do klubu. Finta, díky které velcí hráči vysávají talenty

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nemusíte do daleké africké savany, abyste viděli souboj šelmy a kořisti. Tenhle motiv je pochopitelně součástí i světa fotbalu, a taky toho mládežnického, a je mimochodem naprosto regulérní a přirozený. Ti velcí, takže nejčastěji Slavia, Sparta a Baník shromažďují talenty těch menších, tenhle text se přitom soustředí na ne příliš známý způsob získávání mladých hráčů, ke kterému přistupuje každý různě, na takzvané školní hostování.



Deník Sport znovu vykopává svůj pravidelný seriál o talentované fotbalové mládeži v Česku. V prvním díle zvedá palčivé téma – přestupy dorostenců mezi kluby, které kvůli jedné mezeře v pravidlech mohou občas způsobovat zlou krev. A pár z nich mluví o potřebné změně regulí.

Říká se tomu školní hostování, nebo taky školní přestup. V zásadě jde o pomůcku, která má zjednodušit, aby si mladý fotbalista bez problémů vyřídil působení v novém klubu v případě, že se s rodiči stěhuje do jiného města, nebo je hlavní motivací právě změna školy. A nemusel tak kvůli docela velké životní změně s fotbalem buď úplně přestat, nebo komplikovaně daleko dojíždět na tréninky a na zápasy.

Tou dírou v pravidlech nicméně je

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud