TV iSport
9. května 2023 • 18:00

Penalty v Olomouci být neměly. Sudí ale měl vyloučit Kramáře, říká KR

Autor: TV iSport, Martin Vait
Vstoupit do diskuse
64
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

O něco klidnější kolo? Sice ano, hlavně dvě situace na Andrově stadionu v duelu Sigmy se Spartou ale rezonovaly. Velké nevole vzbudilo na olomoucké straně neodpískání pokutového kopu za ruku Kaana Kairinena, ale podle Komise rozhodčích byl verdikt v pořádku, byla v přirozené poloze. Vedení arbitrů naopak sudímu Janu Všetečkovi vytklo, že rovnou nevyloučil Denise Kramáře za drsný skluz podrážkou napřed na stojnou nohu.



Právě tato chyba z pohledu Komise rozhodčích byla jediná, které se sudí o víkendu dopustili. „Rozhodčí měl vyloučit domácího hráče za surovou hru. Hráč hostujícího družstva byl zasažen podrážkou soupeře do oblasti holeně stojné nohy,“ uvedla KR v komuniké.

Olomouc - Sparta: Kramář trefil kolíky Daňkovu holeň
Video se připravuje ...

Naopak podle vedení arbitrů sudí Všetečka správně posoudil hru rukou ze strany Kairinena jako dovolenou. Tomu zblízka nastřelil horní končetinu Mojmír Chytil, který přizvedl Zifčákův centr. „Rozhodčí správně nenařídil pokutový kop pro domácí družstvo za hraní rukou. Ruka hostujícího hráče se pohybovala směrem od míče, byla v přirozené poloze vzhledem k pohybu těla a míč byl těsně před hráčem zahrán soupeřem,“ stojí v komuniké.

Olomouc - Sparta: Hraniční zákrok. Kairinen podle rozhodčího i VAR hrál ramenem
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Stejně tak bylo dle KR správné krátce předtím neodpískat penaltu po zahrání rukou ze strany Víta Beneše. Ten uklouzl, nastřelil si vlastní ruku, kterou se opíral o zem a ještě ke všemu vyslal do tutovky Jana Kuchtu. „Hráč domácího družstva se při pádu opírá rukou o zem,“ odůvodnila však správný verdikt sudího Komise rozhodčích.

V Plzni padla branka po lehce sporné ofsajdové situaci, kdy Filip Kaša prodloužil míč na zakončujícího Rafia Durosinmiho, který vybíhal z hraničního postavení. „Dle dostupných záběrů se zřejmě o ofsajd nejednalo. Rozhodčí správně uznali branku domácího družstva,“ sdělila Komise.

Plzeň - Slovácko: Durosinmiho hlavička zapadla za Nguyena! Nebyl v ofsajdu? 2:1
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Sparta 35 23 9 3 76:33 78
2. Slavia 35 24 6 5 98:31 78
3. Plzeň 35 18 7 10 60:38 61
4. Bohemians 35 15 7 13 56:58 52
5. Slovácko 35 13 11 11 40:46 50
6. Olomouc 35 12 12 11 53:47 48

Vstoupit do diskuse
64

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud