Premium
29. října 2023 • 05:00

Panák o repre, Rosického telefonátu i Priskem: Bez risku nejde hrát

Vstoupit do diskuse
6
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva a půl roku nemohl hrát kvůli zranění profesionálně fotbal. V jednu chvíli si myslel, že bolavé koleno mu už dovolí jen zápasy v okresním přeboru pro radost. Teď je 27letý Filip Panák oporou mistrovské Sparty, válí v Evropské lize a fanoušci ho vidí v reprezentaci. Jak to dokázal?



Kdyby bylo na něm, zůstane v mediálním stínu. Ne že by nesnášel rozhovory do novin, časopisů a televizí. Jen je nerad centrem pozornosti. Natož oslavovanou hvězdou. Jeho introvertní povaze a neochvějné víře v týmového ducha se žije líp v ústraní.

Že u Filipa Panáka nejde o hranou pózu, nýbrž o přirozenost, poznáte z rozhovoru, který vznikl během poslední reprezentační přestávky, rychle. 

Jak se vám ráno vstávalo z postele?
„Jelikož jsem v neděli trávil den na cestách, protože jsem jel z Moravy, dnešní ráno bylo pro mě složitější. Ale byli jsme s klukama (kvůli reprezentační pauze) od sebe, takže jsem se za nima těšil.“

Poznáte okamžitě, jak na tom vaše tělo zrovna je?
„Většinou to vím hned doma, když jdu ze schodů. To už poznám, jak na tom jsem a co pro to musím udělat. Přes telefon také posíláme report, jak se cítíme. V tu chvíli už plus minus vím, jak reagovat. Své tělo už znám. V reprezentační pauze je to složitější, protože volna je víc. Tělo dostane odpočinek a musí se zpátky nastartovat. Ale když naběhneme znovu na zápasy, je to zase rutina a dny ubíhají rychleji.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
6

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud