10. dubna 2024 • 17:30

Liga očima fanoušků: ovlivní Plzeň souboj o titul? Spartě chybějí...

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
5
  • Video se připravuje ...

    FORTUNA:LIGA má po 27. kole nového lídra. Sparta zaváhala, navíc dohrávala znovu o deseti, když se za oplácení nechal vyloučit Angelo Preciado. Je příčinou jen na lavičce vysedávající Michal Ševčík či odchod Luboše Loučku k B-týmu? V čele je nyní Slavia, jejíž fanoušci nechtějí za žádnou cenu opakovat podzimní scénář, kdy „sešívaní“ právě po vzájemném duelu s Plzní opustili první místo. V plzeňském táboře však věří, že by Viktoria mohla znovu rozhoupat titulové váhy. Projděte si tradiční fanouškovské sloupky.

  • VIKTORIA PLZEŇ

    Můžeme rozhoupat titulové váhy

    Tedy, že bych si pamatoval, kdy jsme za ročník získali s Karvinou ze dvou zápasů pouze bod a nedali jim ani branku… Tak fakt ne. Ovšem i takové věci se stávají. Ono je to ale tak nějak jedno, jde nám hlavně o čest. Vypadalo to na nějakou deku, nevím. Hra ušla, soupeřův brankář čaroval, my jsme tak úplně netlačili na pilu, takže to nakonec bylo bez branek. Škoda, že se zase zranil Honza Sýkora, ten nám bude chybět. Tenhle kluk má prostě nehoráznou smůlu.

    Teď přicházejí dva zápasy pravdy. Ve čtvrtek Popeleční liga, v neděli Mordor z Prahy. To budou dva oříšky dost těžké k rozlousknutí. Ale pokud se bude opakovat podzim, milerád našim tuhle remízu odpustím. Nikdo není neomylný, je tady ještě nástavba a my bychom mohli být tím, kdo rozhodne o titulu. Ne tedy, že bych na něj myslel, ale můžeme ty váhy rozhoupat. Mně třetí místo vyhovuje, hlavně by se mi líbil pohár, to by byla věc!

    Čest královně Viktorce! Zvykejme si, dobře už tady bylo.

    KOVI. 56 let, koordinátor distribuce

    SESTŘIH: Karviná - Plzeň 0:0. Zářili brankáři, hosté přišli o Sýkoru
    Video se připravuje ...

  • BOHEMIANS PRAHA 1905

    Bez překvapení, Prekopa na Preciada nepošleme

    Do Edenu šlo všechno, co má ruce a nohy. Kotel fantastický, ale soupiska prázdná. Už ten Černého mariáš před týdnem asi chápu. Tvrdá konfrontace proti nejlepší dvojici ligy začala podle očekávání – tisícovkami naběhaných metrů bez balonu a nulou v kolonce zisku bodů. Paradoxně v prvním poločase, kdy sešívky vypadaly lépe, udržela Bohemka vzadu čisté konto. Po přestávce se lahůdkově trefil Ševčík, chvilku po něm Chytil a v podstatě bylo po zápase.

    Nechci znít úplně negativně, ale neumím si představit žádnou situaci, kdy Bohemka z Edenu za stavu 2:0 přiveze body. Zelenobílou obec potěšil alespoň Lukáš Hůlka, který pro nás sice nadále zůstává stoperem, ovšem ze zálohy mu to pálí.

    Překvapení se nekonalo a příští týden je k němu také o kus dál, protože strategie poslat Prekopa na Preciada dostala celkem zásadní trhlinu.

    Tak v Ďolíčku! Klokani bojují!

    Vít Lukeš. 31 let, živnostník

    SESTŘIH: Slavia - Bohemians 2:1. Olomoucká klika řídila vršovické derby
    Video se připravuje ...

  • BANÍK OSTRAVA

    Pražská „S“ musíme prohánět my!

    Čtvrté místo v tabulce místo Slovácka je i při vědomí losu a nadcházející nadstavby v naší režii a je povinností je udržet. V Jablonci jsme získali po neuvěřitelných téměř dvaceti letech (!) tři body za vítězství 3:2 i navzdory hroznému terénu. Domácí oproti nám dojeli na různými okolnostmi zúžený kádr, zatímco my jsme mohli střídáními hru oživit.

    Snad poprvé zahrál, jak by měl, fanoušky hodně kritizovaný Patrick Kpozo, který si na pozici wingbeka připsal gól a asistenci. Doufám, že tímhle výkonem (co se čísel týče) se odpíchne k lepším výkonům, protože času a prostoru dostal více než dost.

    Nyní budeme hrát doma se zachraňující se Karvinou, to jsou i přes derby povinné tři body. Naší motivací musí byt i vyjádření nového majitele Liberce Ondřeje Kanii, že jeho klub bude prohánět pražská „S“. Ani omylem, v téhle pozici musíme byt my!

    Pryč z vyhnanství, zpátky na Bazaly!

    David Liveč. 43 let, vedoucí prodeje

    SESTŘIH: Jablonec - Baník 2:3. Řádil Klíma, jeden gól sebral hostům VAR
    Video se připravuje ...

  • SPARTA PRAHA

    Nesmysl od Preciada i Národní. Co Ševčík?

    Přiznejme si, že naší hře několik posledních utkání něco chybí. Není to štěstí, nebo smůla, je to rychlost. Nejen ve hře, ale ve fotbalovém myšlení. Prohráli jsme téměř všechny osobní souboje, odražené míče měl soupeř. Kromě toho, že někteří hráči jsou zcela z formy, například Sörensen, dříve pilíř obrany, další se místo rychlého založení akce a jejího zakončení s balonem procházejí. Zahraniční borci by měli být osvěžením, nikoli základnou, a jejich proces aklimatizace musí mít svůj konec. Uznávám, že ve druhé půli byla hra lepší, a měli jsme šance, ale na ty se nevyhrává. Přítrž tomu na čas udělalo vyloučení Preciada, který se nesmyslně ohnal po soupeři, byť ten sehrál divadlo hodné Národního. Jsem pouhý fanda, přesto si dovolím položit otázku: Proč nebyl okamžitě po vyloučení Preciada nasazen Olatunji, který zboří vše, co mu stojí v cestě, a umí zakončit? A proč jen na lavici vysedává Ševčík? Že by odchod Luboše Loučky k B-týmu, který válí ve druhé lize, mohl být jednou z příčin současné mizérie, přes opakující se chválu všech hráčů od našeho trenéra?

    Miloš Kolář. 73 let, fotbalový důchodce

    SESTŘIH: Sparta - Mladá Boleslav 1:1. Další úlet Preciada, Slavia vede ligu
    Video se připravuje ...

  • SLAVIA PRAHA

    Jako na podzim: před Plzní opět v čele

    Klidně to přiznám, po jarním ligovém derby jsem nečekal, že se v této sezoně Slavia ještě objeví v čele ligové tabulky. A už vůbec ne, že ještě v průběhu základní části. Přesto se tak stalo. Slávisté zaslouženě zvítězili ve vršovickém derby, které rozhodl nádhernou brankou Petr Ševčík. Škoda, že podobné rány zkouší tak málo. V Edenu se trefil i Mojmír Chytil, který právě v domácích zápasech nastřílel hned dvě třetiny svých ligových branek v tomhle ročníku. Selhání rivala nás poslalo o jeden bod na první místo, ale v této situaci jsme před zápasem s Plzní byli i na podzim. A všichni si dobře pamatujeme, jak to dopadlo. Přišel mizerný výkon, porážka a pád zpět na druhé místo. Tentokrát to musí být jinak, soupeři máme co vracet. Před pár týdny jinak vyšly na stránkách tohoto deníku výsledky ankety TOP 100 nejlepších ligových hráčů. Slavia má dle expertů mezi nejlepšími třinácti hráči jen dva, zatímco její největší rival hned sedm. Trenér Trpišovský si zaslouží ocenit, že s kádrem bez hvězd hraje o titul. Tým je zřejmě víc než soubor individualit.

    Ondřej Kreml. 41 let, vědecký pracovník

    Slavia - Bohemians: Ševčík parádní ranou k tyči otevřel skóre! 1:0
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud