Ondřej Škvor
14. března 2011 • 04:00

Baroše vyhodil z tréninku, padáka dostane on?

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na pátečním tréninku Galatasaraye došlo ke střetu těžkých vah. Trenér Gheorghe Hagi vyhodil z tréninku Milana Baroše, největší hvězdu týmu, za nemístné řeči. Český útočník se vzápětí omluvil a kouč mu odpustil. Případ však může mít nečekané rozuzlení: po nedělní prohře na hřišti Ancaragücü 2:3, kde forvard nehrál kvůli karetnímu trestu, se prý chystá Hagiho odvolání...



Zařazení do „druhé“ tréninkové jedenáctky na pátečním tréninku prý rozzlobilo Milana Baroše natolik, že se proti rozhodnutí trenéra Hagiho ozval. Nepřestal ani po varování, a tak ho kouč vykázal. Je to v krátké době další spor českého reprezentanta v Galatasarayi.

Slavnému tureckému klubu se krutě nedaří. Krčí se na jedenáctém místě s desetibodovou ztrátou na místa, z nichž se dobývá Evropa. Proto je nálada ve slavném tureckém klubu je mizerná. To se promítlo i do událostí pátečního tréninku.

Co se podle dostupných informací přesně stalo?

Hagi údajně rozdělil hráče do dvou jedenáctek. Baroš se ocitl v té „béčkové“, a to se mu nelíbilo. Proto se ozval a svou nevoli trenérovi sdělil.

Milan BarošFoto Reuters

„Hagi mu pak řekl, aby mlčel, že to trénuje on,“ vypráví turecký novinář Galip Oztürk. „Jenže Baroš pokračoval, mluvil dál, a tak ho trenér z tréninku vykázal.“

Devětadvacetiletý střelec si pak ale uvědomil, že přestřelil, a hned se kouči omluvil. Ten toto gesto přijal a Baroš mohl cvičení dokončit.

To však neznamená, že incident tímto skončil.

Vedení klubu může sáhnout k disciplinárnímu trestu. Tím spíš, že Baroš měl mít koncem února rozepři s argentinským spoluhráčem Culiem. Toho měl údajně udeřit v kabině do tváře poté, co se pohádali kvůli špatné spolupráci na trávníku.

Oba následně v přímém přenosu vysílaném klubovou televizí celou záležitost popřeli. Baroš pohrozil tím, že nebude nadále mluvit s tureckými médii, což alespoň v některých případech začal dodržovat.

V neděli v Ankaragücü forvard nenastoupil, neboť v předchozím utkání dostal čtvrtou žlutou kartu. Galatasaray bez své hvězdy podlehlo 2:3 a vedení klubu prý vážně zvažuje, že Hagiho, během hráčské kariéry přezdívaného „Maradona z Karpat“, odvolá.


Tím spíš, že už v pátek nastoupí tým proti největšímu rivalovi z Fenerbahce.
Milan Baroš by měl být u toho.


Milan Baroš se hádá s Juanem Culiem po prohře v Büyüksehiru
Milan Baroš se hádá s Juanem Culiem po prohře v Büyüksehiru

 

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud