Jakub Konečný
2. prosince 2012 • 08:04

Chovanec chtěl Baroše. Neměli jsme tolik peněz, mrzí trenéra

Autor: Jakub Konečný, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý GSM pražské Sparty Jozef Chovanec našel fotbalové štěstí ve Spojených arabských emirátech, kde vede tým Baniyas SC z Abú Dhabí. Mužstvo vytáhl na druhou příčku tabulky, ale chtěl ještě tým posílit. Přivábit chtěl z Turecka bývalého reprezentanta Milana Baroše. „Bohužel jsme nebyli schopni splnit jeho finanční požadavky,“ řekl Sportu Chovanec.



Funkcionář přiznává, že vážně přemýšlel o tom, že by rodáka z Vigantic, jehož sláva v posledních měsících v Turecku chřadne, vzal rád na zkušenou do svého týmu. Baroš v Galatasaray nehraje a není o něm vůbec slyšet. Tak mu chtěl pomoci.

„Uvažoval jsem o něm. Jenže nad naše možnosti bylo odstupné i jeho plat,“ pojmenoval Chovanec důvody, proč námluvy nedopadly úspěšně.

Bývalý český reprezentant má v Turecku mimořádně dobrou smlouvu. „V Galatasarayi má tak vysoký kontrakt, že bychom ho nebyli schopní převzít,“ doplnil Chovanec.

K úspěchu kráčí v cizině za pomoci českých asistentů – Horsta Siegla, Jana Kmocha a Ondřeje Lungy. Přitom první dva jmenovaní museli ve Spartě v době jeho působení skončit. Proč vsadil právě na ně?

„Z jednoduchého důvodu. Právě, že jsme spolu dělali ve Spartě. Honza Kmoch navíc v této oblasti několikrát pracoval. Na rozdíl ode mě zná mentalitu a prostředí v těchto zemích, což je důležité. Navíc si rozumíme a víme, co od sebe můžeme čekat. Zvolil jsem jistotu,“ prohlásil bývalý GSM letenského klubu.

Jenže Horst Siegl dával právě Chovancovi jeho konec v pražské Spartě za vinu. Ten ho ale nakonec přesvědčil o opaku. Žádné horkokrevné vysvětlování plné emocí se ale nekonalo.

„Neměli jsme si co vyříkávat. Horst prostě odešel ze Sparty. Já jsem o tom nevěděl, on si myslel, že jsem o tom věděl… Vedení beze mě zkrátka rozhodlo udělat změnu a to je celé. Já na tom nevidím nic pikantního. Spolupracovali jsme spolu celou dobu a věříme si,“ dodal.

Jozef Chovanec nyní dohlíží na své svěřence ve Spojených arabských emirátech, kde vede tým Baniyas SC z Abú Dhabí.
Jozef Chovanec nyní dohlíží na své svěřence ve Spojených arabských emirátech, kde vede tým Baniyas SC z Abú Dhabí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud