21. listopadu 2008 • 17:10

Mazuch chce pryč. Uloví ho Sparta?

Autor: zpp
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je vicemistrem světa dvacetiletých, má bronz z devatenáctek a další stříbro z výběru do 17 let. Supertalent řeklo by se. A tak to skutečně bylo, ale v poslední době mu jeho chlebodárce Fiorentina dosti přistřihl křídla.



A tak není divu, že se bývalý brněnský stoper poohlíží po novém působišti. Nechce totiž zahodit vše, na čem doteď pracoval.

Za osmnáct měsíců dřiny se dočkal jediného ostrého startu za A-tým Fiorentiny a zápasy za florentskou juniorku jsou pro jeho kariéru zoufale málo.

Klub mu sice sliboval, že další šanci dostane, ale nikdy se tak nestalo. Naopak si vždy na jeho post přivedl dalšího konkurenta. Pomyslný kalich trpělivosti přetekl a Mazuch kontaktoval svého agenta Pavla Zíku.

Ten potvrdil, že jeho klient není se svou situací v klubu spokojen a začíná probírat nabídky ostatních klubů. Ozvali se zájemci z Německa i Anglie.

Českého fanouška navnadil sám Mazuch, který přiznal, že registruje zájem Leverkusenu a hlavně pražské Sparty, kterou na jeho postu obzvláště bolí pata.

Pro změnu německý Leverkusen už stojí v řadě zájemců o mladého stopera podruhé. Již jednou ho málem získal, ale brněnský klub tehdy od transferu ucukl.

Případ Mazuch bude ještě zajímavý, ale Sparta je rozhodně ve hře, protože jak uvedl sám hráč, kdyby se měl vrátit na české trávníky, zvolí Spartu.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud