25. května 2009 • 16:32

Hodně jsme si oddechli, raduje se Pudil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalový záložník Daniel Pudil si na poslední chvíli hodně zvedl náladu a dojem ze své premiérové sezony v belgickém Genku. Až do soboty byl rozmrzelý z nepovedené ligové sezony, v níž ambiciózní celek obsadil až osmé místo.



Ale úplně poslední zápas a přesvědčivá výhra 3:0 ve finále belgického poháru nad Lokerenem všechno přebila.

Pudil se tak v příští sezoně může těšit na to, že si zahraje s týmem v Evropské lize, nástupnické soutěži po Poháru UEFA. "Hodně jsme si všichni oddechli, protože jsem pohárem vlastně celou sezonu zachránili. Kdyby nám nevyšel ani pohár, bylo by to hodně špatné, ale tímhle jsme si usmířili i fanoušky," řekl Pudil v dnešním rozhovoru s ČTK.

Třiadvacetiletý středopolař se tak při svém prvním zahraničním angažmá hned dočkal ceněné trofeje. Belgický pohár si přidá do své sbírky úspěchů k českým mistrovským titulům s Libercem z roku 2006 a Slavií z loňska. "Je to těžké porovnávat, ale pohárové soutěže jsou co se týká prestiže v zahraničí na stejné úrovni jako ligy. Takže si Belgického poháru hodně vážím," uvedl Pudil.

Zápas s Mechelenem vyšel Genku skvěle. Pudilův tým vůbec nepřipomínal celek, který v lize v posledních týdnech tápal a prohrál poslední tři zápasy, v nichž dokonce ani nevstřelil gól. "Vypadalo to, jako bychom spíš už myšlenkami byli u finále poháru. Konec ligy byl z naší strany hodně špatný, ale vsadili jsme všechno na jednu kartu. Tou byl úspěch v poháru," popisoval Pudil. "Před finále jsme si uvědomili, že musíme změnit přístup a hodně zabrat, abychom nezažili další zklamání. Povedlo se," těšil se Pudil.

Úspěch s Mechelenem vnesl do týmu euforii, Genk vyhrál 2:0 a Pudil se navíc podílel na druhé brance. Jeho ostrou střelu dorazil do sítě Marvin Ogunjimi, autor obou branek Genku a hrdina utkání. Na bruselském stadionu krále Badouina pak vypukly oslavy Genku i s jeho fanoušky, kterých na tribuně bylo přes dvacet tisíc. "Celé město tím žilo, i proto nám na poháru tolik záleželo," popisoval Pudil.

Největší euforii zažil, když se s mužstvem v neděli po jedné hodině ranní vrátil zpět do Genku. "Přijeli jsme pozdě v noci a stejně na nás čekalo na náměstí přes deset tisíc lidí. Nikdy jsem nic podobného nezažil, byla to fantazie. Vydrželi jsme tam všichni asi do šesti do rána," popisoval Pudil, který se spoluhráči ještě v neděli odpoledne absolvoval jedno setkání. Pak už se vydal na cestu do Prahy, kde bude s napětím čekat, jestli jej nový reprezentační kouč František Straka v úterý vybere na červnový přípravný zápas s Maltou.

Pudil byl v nominaci národního týmu naposledy loni před mistrovstvím Evropy, ale při oslavách titulu se Slavií si zlomil ruku a o cestu na mistrovství přišel. Bývalý hráč Sparty, Blšan a Liberce nyní bude čekat, jestli se dočká návratu. "V úterý budu hodně napnutej, ale snad to vyjde. Zatím jsem ani neplánoval žádnou dovolenou, čekám podle toho, jak to dopadne s nároďákem. A pro jistotu mám domluvené i tréninky v Liberci, abych se udržel ve formě," dodal Pudil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud