31. května 2009 • 19:17

Nedvěd: Jako hráč se už nevrátím

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Záložník Pavel Nedvěd se prý už smířil s tím, že nebude pokračovat v aktivní kariéře. Po nedělním zápase Juventusu Turín s Laziem Řím (2:0) prohlásil, že už se na hřiště jako fotbalista nevrátí.



Nedvědův italský agent Mino Raiola však prý svého prominentního klienta ještě bude přesvědčovat, aby nekončil. A nepochybuje o tom, že jeho snaha bude úspěšná.

Nedvědův agent: Byla by škoda, aby končil
Juventus se ti klaní, Pavle >>>

Nedvěd však bezprostředně po vítězném duelu s Laziem do televizních kamer v italštině tvrdil opak. "Je to definitivní konec. Končím s tím věčným běháním, na hřišti mě už nikdo neuvidí," uvedl Nedvěd, když mu v hledišti ve stoje aplaudovalo třicet tisíc diváků.

Kariéra v Juventusu je u konce.Foto Pavel Mazáč - SPORT

"V takový den je hodně těžké říci, že končím. I kvůli tomu, co mi fanoušci na stadionu připravili. Cítím k nim obrovskou lásku," řekl Nedvěd.Po duelu s Laziem desítky žurnalistů čekaly na potvrzení Nedvědova verdiktu, ale šestatřicetiletý záložník se zdržel na dopingové zkoušce a do mixzóny určené pro rozhovory už nedorazil.

Jeho agent Raiola vnesl do celé situace hodně nejasností.Prý věří, že Nedvěd bude v kariéře pokračovat. "Vždyť by byla obrovská škoda, aby končil. Je v té samé formě, jako když v roce 2003 vyhrál Zlatý míč. Pořád může hrát na špičkové úrovni, je to stále nejlepší hráč Juventusu," řekl českým novinářům Raiola.

"Kdybych viděl, že na to už nemá, tak mu sám řeknu, ať nehazarduje se svým jménem. Ale to není tento případ. Vím, že Pavlovi po deseti dnech odpočinku zase fotbal začne strašně chybět, nemůže sedět na gauči. To by se zbláznil," uvedl Raiola.

Dojemné chvilky s rodinou.Foto Pavel Mazáč - SPORT


Nedvěd už v únoru oznámil, že po této sezoně kariéru ukončí. V posledních dnech se však znovu objevila řada spekulací a mluvilo se také o tom, že prodlouží s Juventusem smlouvu o další rok. V sobotu však bývalý kapitán české reprezentace oznámil, že turínskému klubu dá po sezoně sbohem a dnes doplnil, že aktivní kariéru uzavře úplně.

Raiola však tvrdí, že má pro Nedvěda řadu atraktivních nabídek. "Když zvládá italskou ligu, může hrát všude na světě. Vím o zájmu ze Spojených států, Emirátů, Anglie, Španělska a také Itálie. Uvidíme, co se stane," dodal Raiola.

Fanoušci vyprovodili Nedvěda skvěle.
Fanoušci vyprovodili Nedvěda skvěle.

 

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud