4. června 2009 • 12:42

Opustí Rozehnal římské Lazio?

Autor: kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Další dva čeští hráči mohou rozšířit české zastoupení v příštím ročníku bundesligy. O reprezentanta Davida Rozehnala má zájem ambiciózní Hoffenheim. Do Německa pak zřejmě zamíří i Ondřej Čelůstka ze Zlína. Hannover za něj nabízí až 20 milionů korun.



TSG 1899 Hoffenheim, senzace podzimní části bundesligy, kterou coby nováček vyhrál, se může stát příštím působištěm Davida Rozehnala. Sedmý tým právě skončeného ročníku totiž projevil o obránce Lazia Řím velký zájem.

Osmadvacetiletý stoper působí druhou sezonu v italském klubu, ale podle informací Sportu se v průběhu jara, kdy nenastupoval pravidelně, rozhodl změnit prostředí.

Pokud by přestoupil do týmu, jenž vede trenér Ralf Rangnick, bude to po FC Bruggy, Paris St. Germain, Newcastlu a Laziu Řím Rozehnalovo páté zahraniční angažmá, pokaždé v jiné zemi.

Na hřišti by se tak mohl v duelu proti Hannoveru potkat s Ondřejem Čelůstkou. Jak už včera informoval Sport, o devatenáctiletého pravého obránce se tento německý klub uchází, není však sám. Zájem projevila i obě pražská „S“ a Mladá Boleslav.

„Po vyhodnocení všech nabídek si myslíme, že největší šanci nastupovat má opravdu v Hannoveru,“ řekl Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest.

„Pozice pravého obránce je tam nejméně obsazená, jedničkou je Steven Cherundolo, který se vrací po půlroční pauze. Trenér Ondrovi na pondělním setkání řekl, že má obrovskou šanci hrát,“ doplnil.

Jednání mezi oběma kluby prý finišují. Zlín by si podle informací Sportu mohl v případě vyplacení všech bonusů přijít až na 20 milionů korun.


Změny se týkají i dalších klubů. Zíka potvrdil nabídku Apollonu Limassol pro Spartu za Miroslava Matušoviče, o které už Sport informoval v pondělí.

Klub opět změní i Petr Voříšek. Univerzálnímu obránci skončilo v květnu hostování v rakouském Altachu, ovšem hráč Sparty podle všeho zůstane ve stejné lize. „Rýsuje se možnost uzavření přestupu do Austrie Vídeň,“ přiznal Zíka.

Voříšek tak rozšíří své rakouské portfolio, už před angažmá v Altachu působil v Paschingu a Rapidu Vídeň.

Jak už Sport informoval, dalším hráčem, který velmi pravděpodobně opustí Letnou, bude Marek Kulič, jehož láká zpět Mladá Boleslav.

Velmi živo bude v letním přestupovém období okolo Jana Rajnocha. Defenzivní záložník či obránce strávil jaro na hostování v Cottbusu, teď je zpět, ale podle zdrojů Sportu preferuje odchod ze středočeského klubu. Zájem prý mají obě pražská „S“, především Sparta.

Jenže vztahy mezi letenským klubem a Mladou Boleslaví jsou momentálně na bodu mrazu a je téměř vyloučené, že by se na přestupu dohodly. I proto, že Letenští si nemohou dovolit vyplácet vyšší sumy.

Rajnoch však může opět vyrazit do ciziny – stejně jako útočník Michal Papadopulos. „Registrujeme nabídky ze zahraničí, nicméně všechno je pouze ve stádiu jednání,“ sdělil Zíka. „Papa“ se před rokem vrátil z Německa, ve skončeném ročníku Gambrinus ligy vstřelil deset branek.

Slovan Liberec může opustit Pavel Košťál. Střední obránce, jenž byl dvakrát blízko přestupu do Sparty, by mohl rozšířit českou kolonii v Turecku.

„My i klub mu dáváme volnou ruku, záleží na něm, jak se rozhodne,“ dodal Zíka. Podle tamních médií o něj projevil zájem nováček turecké ligy Kasimpasa Istanbul.

MOŽNÉ PŘESTUPY
Jméno Odkud Kam
David Rozehnal Lazio Hoffenheim
Ondřej Čelůstka Zlín Hannover
Miroslav Matušovič Sparta Apollon Limassol
Petr Voříšek Altach Austria Vídeň
Pavel Košťál Liberec Kasimpasa
Marek Kulič Sparta Ml. Boleslav
Jan Rajnoch Ml. Boleslav ?
Michal Papadopulos Ml. Boleslav ?
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud