18. srpna 2009 • 11:10

Jankulovski: Největší šoumen? Ronaldinho!

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo je v šatně slavného AC Millán největší šoumen? A kdo největší fintil nebo osobnost? Na tyto i další otázky odpověděl pro seriál deníku Sport reprezentační bek Marek Jankulovski.



Můj klub
AC Milán

AC Milán je dobře známý po celém světě, takže je těžké jej nějak speciálně charakterizovat. Ale co se o něm všeobecně ví, že klub funguje jako jedna velká rodina: počínaje prezidentem, konče všemi hráči. Držíme při sobě, všichni fotbalisté jsou moc spokojení a rádi se tam vracejí. Je to velký záchytný bod. Samozřejmě co týká atraktivity, patří v Itálii na stejnou úroveň jako Inter Milán nebo Juventus. Nevidím v tom rozdíl, že by někdo byl více nebo oblíbený nebo naopak nepopulární.

Největší šoumen
Ronaldinho

Ronaldinho RonaldinhoFoto Archiv Sport
Už tím svým volným stylem oblékání dokáže navodit brazilskou pohodu. Ale není jediný v kabině. I když se to třeba nezdá, tak s Gattusem, který je na hřišti dravec, je v šatně fakt velká sranda. Tihle dva určitě patří k těm největším bavičům.


Největší módeman
Andrea Pirlo
Andrea Pirlo Andrea PirloFoto ČTK

Tak těch je tam celá řada, ale kdybych měl vybrat opravdu ty největší, to Pirlo a Nesta. Mají o tom velký a každý den přijdou do kabiny něčem jiném. A ještě jsem zapomněl Kaladzeho. Sice to není Ital, ale žije Miláně spoustu let. Tihle neponechají nic náhodě.


Největší osobnost
Gennaro Gattuso

Archív ArchívFoto Archív
Po pětadvaceti letech skončil Paolo Maldini, taková osobnost jako on se dlouho nenajde, ale když vyberu z těch současných, tak musím znovu říct Gattusa. V klubu hraje spoustu let a fanoušci AC ho milují pro tu jeho chuť do fotbalu. To na něm oceňujeme i my spoluhráči.


Moje město
Milán
Marek Jankulovski a San Siro Marek Jankulovski a San SiroFoto Jaroslav Legner SPORT

Kdo přijede do Milána, musí jít k Dómu. To je nejslavnější chrám a krásné je i náměstí okolo něj. Nemůžu zapomenout ani na divadlo La Scala. To jsou dva nejznámější body. K tomu musím připočítat další řadu památek, ale i desítky restaurací. Já nejsem velký fanoušek divadla, dovnitř jsem se ještě nepodíval, ovšem třeba mě to jednou chytne a taky tam vyrazím. Volného času mám v Miláně málo. Pokud nějaký zbude, zajdu se podívat na dceru, když hraje tenis. Jinak si vyjdeme do dobré restaurace, já i moje žena máme rádi ryby.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud