21. března 2010 • 15:09

Suchý při premiéře v Rusku nahrál na gól

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český obránce Marek Suchý má za sebou úspěšnou premiéru v sestavě fotbalistů Spartaku Moskva.



V duelu 2. kola ruské ligy na hřišti Zenitu Petrohrad se ve středu obrany postavil vedle krajana Martina Jiránka a vedle bezchybné práce v defenzivě se blýskl i přihrávkou na Wellintonův vedoucí gól. Domácí však v poslední minutě vyrovnali na konečných 1:1.

Suchý, který je ve Spartaku na hostování ze Slavie, v základní sestavě nahradil zraněného Stranzla. A hned po 12 minutách své premiéry ukázal, že se umí orientovat i před soupeřovou brankou. Po centrovaném míči vyhrál souboj s domácím brankářem Malafajevem a hlavou přihrál kanonýrovi Wellintonovi, jenž se štěstím dopravil míč do sítě.

Spartak se však ani v druhém utkání sezony výhry nedočkal. V poslední minutě rozehráli domácí standardní situaci a střílený centr na malém vápně tečoval hlavou Lombaerts, kterého neuhlídal Jiránek. Zenit, za nějž nenastoupil Radek Šírl, tak v souboji dvou aspirantů na titul vybojoval cenný bod.

Na svůj první ligový gól v nové sezoně stále čeká Tomáš Necid, který znovu odehrál v útoku CSKA celý zápas, ale stejně jako jeho spoluhráči se proti obraně Dynama Moskva neprosadil. Utkání tak skončilo bezbrankovou remízou.

Hráči obou týmů se přitom tlačili do útoku a vytvářeli si šance, ovšem předháněli se v jejich zahazování. Do velké šance se dostal i Necid, který však sám před brankářem mířil těsně vedle.

Ruská fotbalová liga - 2. kolo:
Petrohrad - Spartak Moskva 1:1, CSKA Moskva - Dynamo Moskva 0:0.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud